Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slijedi olakšanje

Vrhunac toplinskog vala gotov, slijedi promjena vremena

pumpa
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
11.08.2017.
u 07:00

Najviša temperatura, čak 41,1 Celzijev stupanj, izmjerena je jučer u Kninu, a vrelo je bilo i u Daruvaru na 39,9 Celzijevih stupnjeva

Hrvatsku je jučer zahvatio vrhunac kratkotrajnog toplinskog vala tako da je u cijeloj zemlji bilo pretežno sunčano i sparno, u nekim krajevima temperatura se penjala i na više od 40 Celzijevih stupnjeva. Poput Knina gdje je u 16 sati, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, jučer izmjeren čak 41,1 stupanj. Vrelo je bilo i u Daruvaru gdje je izmjereno 39,9 Celzijevih stupnjeva, a iznad 39 stupnjeva, točnije 39,4, izmjereno je i u Slavonskom Brodu.

I na samoj obali sparine su obilježile jučerašnji dan. Na Lastovu je izmjereno 36,6 Celzijevih stupnjeva, u Makarskoj 38,5 stupnjeva, a u Šibeniku 38,4 stupnja. Rashladiti se gotovo nije moglo ni u moru. Najviša temperatura mora izmjerena je u Splitu, čak 29 stupnjeva u 14 sati, te na Mljetu, 28,1 Celzijev stupanj.

pumpa
1/23

No već danas može se očekivati promjena vremena. Prema prognozi DHMZ-a u većini će krajeva biti promjenljivo i nestabilno, mjestimice uz pljuskove s grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji.

Na zapadu zemlje oborina će biti već od jutra, a poslijepodne i navečer moguće su i u ostalim dijelovima unutrašnjosti. Sunčanije i uglavnom suho zadržat će se na srednjem i južnom Jadranu. No i dalje će biti vruće, na istoku i vrlo vruće. Najniža temperatura bit će od 17 do 22, u Slavoniji i malo viša, a na Jadranu uglavnom od 23 do 28 stupnjeva. Najviša dnevna većinom između 28 i 35, a na istoku zemlje i do 38 stupnjeva. I u subotu se očekuje prolazno naoblačenje uz povremenu kišu te pljuskove s grmljavinom koji, prema podacima DHMZ-a, mjestimice mogu biti intenzivniji.

Komentara 4

BT
blue_terminator
14:55 11.08.2017.

opet nevrijeme...dokle više

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
07:38 11.08.2017.

Kada ce biti gotov vrhunac balkanske domoljubne hendikepiranosti I kada ce slijediti saznanje da si kopac po kontejnerima i stoka sitnog zuba za izbore i u slučaju rata prvi red bojisnice dok se domoljubno odabrani vozaju na jahti bez balkanske domoljubne patetike i patriotske estetike??!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije