Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strašne posljedice

Plastičnu bocu držite u automobilu na suncu? Ne radite to, evo i zašto

Boca vode u autu
Foto: Thinkstock
05.08.2017.
u 17:51

Zvuči nemoguće, ali plastična boca s vodom ako dugo vremena stoji u automobilu izložena sunčevim zrakama može izazvati plamen

Po ovako visokim ljetnim temperaturama plastična boca s vodom nam je uvijek pri ruci u automobilu.

Često bocu ostavimo satima na vrućini u automobilu i razveselimo se što nas je dočekala, ali isto tako često zaboravljamo da je voda već topla i da voda koja je pola dana bila na suncu u nije najbolje rješenje za osvježenje po ljetnim vrućinama.

Osim što nije dobro piti tu pregrijanu vodu iz plastične boce, ostavljanje plastične boce s vodom u automobilu na ovakvim vrućinama može imati još gore posljedice. Zvuči nemoguće, ali voda u takvoj situaciji može izazvati požar. Naime, sunce kroz prozorsko staklo dopire do vode, a okruglo dno plastične boce u ovom slučaju funkcionira kao povećalo i voda u boci koncentrira svjetlo i vrućinu na određenoj točki što u konačnici može izazvati plamen na toj točki.

 

 

Ako je boca pozicionirana tako da se njeno dno nalazi iznad sjedala obloženog tkaninom ili sličnim zapaljivim materijalom lako je moguće da će se taj materijal zapaliti nakon nekoliko sati. Zato nikada nemojte plastičnu bocu s vodom duže vrijeme ostaviti u automobilu koji će satima stajati na suncu. 

Komentara 3

Avatar maxist
maxist
18:36 05.08.2017.

"mudrost" na nivou "ne piti kemikalije" ......Kome uopće padne na pamet popiti vruću vodu ......ili morsku vodu ??.....niti iz staklenke !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije