Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDUĆNOST EUROPSKE UNIJE

Von der Leyen: EU nezamisliv bez Ukrajine, Moldavije i zapadnog Balkana

Spanish Presidency of the EU Council kicks off, in Madrid
Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS
1/5
03.07.2023.
u 17:13

“Doista vjerujem da moramo ići prema federalnijoj Europskoj uniji, da moramo dijeliti više politika više suverenosti i da moramo naći zajedničke odgovore na zajedničke izazove”, rekao je Sanchez

Europska unija u budućnosti je nezamisliva bez Ukrajine, Moldavije i zapadnog Balkana, koji se ne mogu prepustiti utjecaju Rusije ili Kine, istaknula je u ponedjeljak u Madridu predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

“Pokušajmo zamisliti kako će Europa izgledati za nekoliko godina. Možemo li zamisliti Europsku uniju bez Ukrajine, Moldavije, zapadnog Balkana i te dijelove Europe pod utjecajem Rusije ili Kine? Nemoguće!, rekla je von der Leyen na zajedničkoj konferenciji za novinare sa španjolskim premijerom Pedrom Sanchezom. Predsjednica Komisije Ursula von der Leyen zajedno s većinom povjerenika doputovala je u ponedjeljak u Madrid na sastanak sa španjolskom vladom u povodu preuzimanja rotirajućeg predsjedništva.

“Smjer puta je jasan i stoga moramo početi razmišljati o tome kako ujediniti Europu, kako bi i te zemlje postale dio Europske nije. To su načelne odluke koje moramo donijeti”, rekla je predsjednica Komisije. I španjolski premijer Sanchez je rekao da je “proširenje na stolu”, da EU mora odgovoriti na pitanje kako se vidi za deset godina. Istaknuo je da će se trebati raspravljati o pitanjima institucionalnih reformi, resursa, zajedničke poljoprivredne politike, kohezijskih fondova itd.

Sanchez je rekao da Europska unija mora biti “federalnija”.“Doista vjerujem da moramo ići prema federalnijoj Europskoj uniji, da moramo dijeliti više politika više suverenosti i da moramo naći zajedničke odgovore na zajedničke izazove”, rekao je Sanchez, dodajući da je Unija to već pokazala zajedničkim odgovorom na pandemiju i na rat u Ukrajini.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Malenica: Uvodimo brojne novine u službeničko zakonodavstvo

Komentara 7

MA
Marinooo
20:19 03.07.2023.

Ginekologinja se bori za nove kolonije! Nitko za nju nije glasovao,kao ni za Borrella,postavio ih američki lobi lobiranjem. To je ta velika EU demokracija, oni koje je narod izabrao mogu samo raspravljati, a odlučuje netko iza kulisa. Nije čudno daa kompletna EU propada, tone Njemačka,a za njom će i svi ostali jer im je Njemačka najveći trgovinski partner!

Avatar Striborski
Striborski
19:55 03.07.2023.

Izašli iz jedne ''federacije'' plativši to krvavrinom da bismo ušli u drugu ''federaciju''? Za što je izginulo više od 15 000 ljudi?

RO
romcina
22:23 03.07.2023.

Europski centralni polit-biro polako pokazuje svoje pravo komunističko lice. Slobodno tržište više ne postoji, postoji samo centralni europski komitet koji odlučuje o cijenama svega, a da ironija bude veća, sam taj centralni komitet je stvorio energetsku krizu namjerno ulazeći uu rat sa Rusijom, i namjerno već godinama reklamirajući tzv. zelenu politiku i zanemarujući ulaganje u konvencionalne energije. Ovu njihovu igru već smo vidjeli kod korona krize, ovo je samo nastavak namjernog uništavanja ekonomije i komunističko preuzimanje. Sve se vodi u Bruxellesu a ovi naši politički jadnici samo su šaka poslušnika. E pa, gospodo komunisti, ovakvo manipuliranje cijenama i ovakva prevelika uloga država u ekonomiji, već je dovela do vrlo visoke inflacije . Euro kao valuta je mrtav, završit će kao dinar u Jugoslaviji. To je i krajnja namjera ovih svjetskih bankovnih kriminalaca. Cilj je uništiti sav privatni sektor, sve nacionalizirati i onda ucjenjivati radnike preko novih digitalnih kriptovaluta Vaš rad će realno vrijediti sve manje, vaše ušteđevine će biti potpuno obezvrijeđene, vaše mirovine također (pogledajte si stanje mirovisnkih fondova za ovu godinu, a to je samo početak) . Između zelenih i komunista nema razlika, Nema tu spasa, nema niti jedne političke opcije koja bi se borila za smanjenje državne potrošnje i manje uloge države u društvu. Ne fukcionira zdravstvo, ne funkcionira pravosuđe, mediji su kupljeni, partijska mafija vlada na svim nivoima!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije