Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ursula von der Leyen:

'Preokrenut ćemo svaki kamen sve dok Putin ne odgovara za zločine u Ukrajini'

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
03.07.2023.
u 19:51

Otvoren je centar za kazneni progon zločina počinjenih u ruskoj agresiji na Ukrajinu, a nova institucija smještena je u blizini europske pravosudne agencije Eurojust u Den Haagu

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u ponedjeljak je rekla kako će preokrenuti “svaki kamen” kako bi ruski predsjednik Vladimir Putin odgovarao za agresiju na Ukrajinu. 

"Nećemo ostaviti niti jedan kamen neokrenut sve dok Putin i njegove pristaše ne odgovaraju" za zločine u Ukrajini, rekla je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u izjavi povodom otvaranja centra za kazneni progon zločina počinjenih u ruskoj agresiji na tu zemlju. Nova institucija smještena je u blizini europske pravosudne agencije Eurojust u Den Haagu. 

Predsjednica EK-a rekla je kako će on “igrati ključnu ulogu u osiguravanju da se krivci dovedu pravdi”, prenosi agencija dpa.

VEZANI ČLANCI: 

Zapadne države od početka invazije traže pravne načine da procesuiraju Rusiju. Međunarodni kazneni sud (ICC), također u Haagu, nedavno je izdao međunarodnu tjeralicu za Putinom zbog zločina poput navodne deportacije maloljetnika iz Ukrajine u Rusiju.

ICC je dio novog centra, uz Ukrajinu i nekoliko članica Europske unije. Centar se otvorio u sklopu Eurojusta, a očekuje se da će prikupljati dokaze i pripremati ciljane optužnice protiv počinitelja. Uključene pravosudne vlasti ne isključuju mogućnost kaznenog progona ruskog vodstva.

Ukrajina, nekoliko država EU-a, ali i Međunarodni kazneni sud (ICC) uključeni su u rad centra. U okviru Eurojusta je ranije uspostavljena središnja baza podataka za dokaze o ratnim zločinima, zločinima protiv čovječnosti i genocidu.

VIDEO Ruski ministar obrane poručio kako operacije u Ukrajini nisu poremećene pobunom Wagner grupe

Komentara 35

DU
Deleted user
20:02 03.07.2023.

Više je ta Ursula počinila zla nad stotinama tisuća naivaca trujući ih nelegalnim i nametnutim cjepivom. Komu i kada će ona i njezini istomišljenici odgovarati?!

HE
Helios
18:56 03.07.2023.

Ursula von der Leyen u Njemačkoj ima poseban naziv kraljica laži

Avatar Heisenberg
Heisenberg
20:44 03.07.2023.

Ursula gdje nestadoše mailovi sa direktorima Pfizera s kojima ste krčmili milijarde europskog novca na nepotrebne, štetne vakcine !? Putinu ćete uskoro u službeni posjet u Moskvu kako bi se popravili odnosi EU i Rusije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije