Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanovnicima se kalvarija s cijevima događa 40. put ove zime

Vodovodne cijevi pukle u Sesvetama i na Jarunu

vodovod
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/2
12.01.2010.
u 15:44

Rukovoditelj Službe održavanja i izgradnje vodoopskrbne mreže obrazložio je ponovnu intervenciju nedovoljnom kvalitetom cijevi koje su postavljene ponajviše na Jarunu i u Sesvetama.

- Za novac koji su potrošili u sanaciju pojedinačnih puknuća cijevi u našoj ulici, mogli su na cijelom Jarunu postaviti dijamantni cjevovod - našalio se Jure Oštrić, stanovnik Stipančićeve ulice čiji su stanari, od broja 19 do broja 31, jučer ponovno bili bez vode. Štetu su došli sanirati djelatnici Vodoopskrbe i odvodnje, a nedugo nakon njih i gradonačelnik Milan Bandić kojemu je vijest o ponovnom puknuću cijevi u Stipančićevoj pokvarila raspoloženje.

- Osjećao sam se dobro dok nisam ovo čuo - bio je kratak gradonačelnik.

Miroslav Jarak, rukovoditelj Službe održavanja i izgradnje vodoopskrbne mreže Vodoopskrbe i odvodnje, obrazložio je ponovnu intervenciju nedovoljnom kvalitetom cijevi koje su postavljene ponajviše na Jarunu i u Sesvetama još prije Univerzijade kada je postojao “trend upotrebe azbestnog materijala i PVC-a koji su lošiji od materijala korištenog prije više od sto godina”.

- PVC cijevi vrlo su osjetljive na oscilacije temperature te su najlošiji materijal koji  se koristi za izradu cijevi - rekao je Jarak dodajući da će sanacija u Stipančićevoj Grad stajati oko 30 tisuća kuna.

Nakon što su cijevi popravljene, krenulo je pročišćavanje vode na hidrantima što je uobičajena procedura nakon puknuća cijevi. Kako kaže Jarak, voda se neće morati atestirati jer je zamijenjen samo dio cijevi, a detaljnije istraživanje kvalitete vode potrebno je samo kad se mijenja cijeli cjevovod.

Komentara 3

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
17:42 12.01.2010.

Kod tebe se nema sta busiti, glava ti je vec suplja.

JO
JozoBago
17:13 12.01.2010.

Glupi SDP-ovci! Kaj nemaju ništa bolje za delati nego bušit cijevi. Komunjare!

MO
mojzagi
18:28 12.01.2010.

Nije dosta ocistiti samo gupce na cipelama, kako se to u Zagrebu radi, nego treba zglancati cjele, isto tako treba u ZG obnavljati i ono kaj se ne vidi t.j. vodovone i kanalizacione cijevi-Gosp.Bandic, i to planski poceti od najstarijih instalacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije