Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očekuje da se što prije nađu počinitelji

Vlada najoštrije osudila incident u noćnom klubu u Trnju

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/15
12.02.2017.
u 15:36

Vlada očekuje i da se što prije pronađu počinitelji i utvrdi njihova odgovornost.

Vlada Republike Hrvatske najoštrije je osudila incident u zagrebačkome noćnom klubu u Trnju, istaknula je da će se odlučno suprotstaviti svakom obliku nasilja i govora mržnje, te očekuje da se što prije pronađu počinitelji i utvrdi njihova odgovornost.

"Vlada Republike Hrvatske odlučno će se suprotstaviti svakom obliku nasilja i govora mržnje, rasne, vjerske i spolne diskriminacije u borbi za jednakost, ljudsko dostojanstvo i sigurnost svih naših građana", stoji u vladinu priopćenju u povodu napada na zagrebački klub "Super Super" u koji je, za sada nepoznati počinitelj, ubacio suzavac u vrijeme kada se u klubu održavao party i tematska večer pripadnika LGBT zajednice. 

Istaknuto je da Ministarstvo unutarnjih poslova provodi izvide i poduzima ostale, zakonom propisane radnje, nakon kojih će javnost izvijestiti o motivima i načinu na koji je napad počinjen.

Vlada očekuje i da se što prije pronađu počinitelji i utvrdi njihova odgovornost.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) objavila je na svojim mrežnim stranicama da je u noćnom klubu na Trnju nepoznati počinitelj je u nedjelju u 3,35 sati ujutro aktivirao sredstvo s nadražujućom tvari. Tijekom izlaska iz kluba dvije osobe su lakše ozlijeđene, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

>> "Želi li Plenković graditi Hrvatsku u kojoj su beretke s oznakama SS-a, homofobija, mizoginija i rasizam prihvatljivi?"

>> Ozlijeđeni posjetitelj kluba Super Super: 'Nastao je pravi stampedo dok smo bježali van'

Ključne riječi

Komentara 10

IC
ICCO
16:29 12.02.2017.

Baš smo banana država ako se Vlada mora ispricavati za svaki incident nekog ludjaka na cesti a osobito ako je desna Vlada na vlasti od koje crveni stalno traze neke isprike. Kako dragan zelic zbori, kad neki HDZ ovac budee uhvacen u nekom nezakonitom cinu onda je to zlocinacki HDZ a kad je neki dan zborio o Sauchi onda je to gubitak vjere gradjana u politicare ne zlocinacki SDP.

TV
tv5378
16:39 12.02.2017.

Osudjujemo nepoznatog pocinitelj,one poznate cemo zastititi.Govor mrznje nije govor mrznje ako izlazi iz usta antifa,teroristicki cin nije ako to uradi drug Blazevic.Ovo ce biti teroristicki cin samo ako za to optuze nekog pripadnika desnice

BR
Brobi
17:47 12.02.2017.

Gospodin Plenkovic i Hrvatska vlada kao u ovom slucaju, moraju jednakim zarom reagirati da se pronadju pocinitelji crtanja svastike na Poljudu isto kao da se utvrd slucaj i motivi Lekovicevog navodnog atentata. Isitraziti HAVC i finaciske motive finaciranja antihrvatskih filmovava kao i petokolonaske anti hrvatske aktivnosti kojekakovih udruga finaciranih izvana. Tako se stiti suverenitet ozbiljne drzave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije