Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Vlada je ispunila obećanje, IDS podvalama nastoji skrenuti pažnju sa svoje odgovornosti'

Kuščević je poručio da je u idućim tjednima ključno utvrditi kakva je budućnost plana restrukturiranja koji je predložila Uprava Uljanika, ali i strateški promisliti kako nastaviti s održivom brodogradnjom
02. rujna 2018. u 15:56 16 komentara 679 prikaza
Pula: Radnici Uljanika ponovno na ulicama i traže ostavku uprave
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Iz HDZ-a Istarske županije priopćeno je danas, vezano za stanje u Uljanik Grupi i isplatu plaća, da je Vlada RH ispunila obećanje, no IDS podvalama nastoji skrenuti pažnju sa svoje odgovornosti, te kako je tvrdnja da članovi Uprave nemaju veze s IDS-om 'bezobrazluk prema Istranima koji znaju kako se ovdje kroji politiku'.

Pismo radnika Uljanika 'Pozdravljam vas. I Hrvatsku, raj na zemlji za one koji žive izvan nje, pakao za one koji tu žive'

"Istarski HDZ iskazuje zadovoljstvo jer je Vlada RH, predvođena predsjednikom Andrejom Plenkovićem, ispunila obećanje i našla zakoniti model kako da se radnicima Uljanik grupe isplate plaće za srpanj i kolovoz. Ali sada dio vodstva IDS-a raznoraznim manipulacijama, pokušajima prebacivanja krivnje te, prema  uobičajenoj praksi, napadima na Zagreb i agresivnim ideologiziranjem samo nastoji skrenuti pozornost s vlastite odgovornosti", istaknuto je na sastanku istarskog  Županijskog odbora HDZ-a u proširenom sastavu, na kojem je sudjelovao i politički tajnik HDZ-a i ministar uprave Lovro Kuščević, navodi se u priopćenju objavljenom na službenim internetskim stranicama HDZ-a.

[video: 26430 / Pogledajte video prosvjeda radnika Uljanika:]

Sjednica Vlade u Puli 13. rujna

Kuščević je poručio da je u idućim tjednima ključno utvrditi kakva je budućnost plana restrukturiranja koji je predložila Uprava Uljanika, ali i strateški promisliti kako nastaviti s održivom brodogradnjom.

Darko Končar Afarak Končar otkrio koliko je Jakovčić bio plaćen

"O tome ćemo raspravljati i na sjednici Vlade u Puli 13. rujna", dodao je Kuščević, koji je detaljno prezentirao sve što je sadašnja Vlada, još od jamstava u iznosu od 700 milijuna kuna u siječnju, poduzela kako bi pomogla Uljanik grupi.

Tajnica istarskog HDZ-a i pomoćnica ministra turizma, Monika Udovičić rekla je da su radnici zadovoljni što su u Vladi našli partnera, koji im neće nuditi prazna obećanja, već ono što je moguće.

"Stav Vlade RH vrlo je konkretan - zaštita radnika, koji su zaradili svoju plaću, ali ne i zaštita Uprave koja očito loše gospodari Uljanikom", dodala je.

Boris Miletić Boris Miletić Nećemo mijenjati prostorni plan za Uljanik, a DORH pozivam da utvrdi je li bilo nepravilnosti

Udovičić je istaknula kako istarski HDZ apsolutno podržava zahtjeve radnika da se utvrdi odgovornost Uprave te da se, rekla je "preispita aktualno strateško partnerstvo, ako se ova nekretninska igra tako uopće može nazivati".

U Uljanik i 3. Maj država uložila 14 milijardi kuna

Predsjednik istarskog HDZ-a Jurica Šiljeg rekao je da pulski gradonačelnik i predsjednik IDS-a Boris Miletić radnicima Uljanika i javnosti 'podmeće' tezu da se Vlada tobože ponaša „kao da Uljanik, Pula i Istra nisu dio Hrvatske“.

Radnici Uljanika na prosvjedima nose i transparente protiv IDS-a Milan Ivkošić Nije prvi put da netko uzvikuje ‘IDS, mafijo’ kao sada radnici Uljanika

Naprotiv, rekao je Šiljeg, "Upravo je Vladino jamstvo omogućilo Uljaniku funkcioniranje u prošlih sedam mjeseci. Da nije bilo tog jamstva, plaće za radnike ne bi bilo ni u siječnju, a kamoli u srpnju i kolovozu! Umjesto da su u tom razdoblju radila na novom konceptu održivosti, članovi Uprave su se bavili time kako da sebi isplate 200 tisuća kuna bonusa", rekao je.

Šiljeg je naveo da je "od stjecanja samostalnosti, u Uljanik i 3. Maj država uložila ukupno 14 milijardi kuna", upitavši - "koliko su uložili Miletić i Jakovčić ?".

DAVOR IVANKOVIĆ IDS-u ostaje samo napad na Zagreb i stjecanje statusa 'stranke opasnih namjera'

"Tvrditi da članovi Uprave Uljanika nemaju veze s IDS-om bezobrazno je prema svim Puljanima i Istranima, koji itekako znaju kako IDS ovdje kroji politiku", ocijenio je predsjednik istarskog HDZ-a Šiljeg.

Podsjetio je da Vlada nije postavljala Upravu, niti je birala Nadzorni odbor Uljanika.

"Živimo u maloj sredini, svi se poznajemo i dobro znamo na koji su način ti ljudi došli na te pozicije. Vlada nije izrađivala plan restrukturiranja, a nije ni birala strateškog partnera“, rekao je  Šiljeg na sastanku istarskog  Županijskog odbora HDZ-a, dodavši kako očekuje od Miletića da preuzme odgovornost skupa sa "svojim mentorom Jakovčićem", stoji, uz ostalo, u priopćenju.

Pogledajte i gostovanje Darka Milinovića u studiju Večernjeg lista:

[video: 26454 / Pogledajte gostovanje Darka Milinovića u studiju Večernjeg lista:]
Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Celzijus
  Celzijus:

  Desetljećima se naš novac ulaže u brodogradnju koja samo proizvodi gubitke. Dokle? Jel nema u cijeloj zemlji nekog pametnog pa da se ti prostori koriste za nešto profitabilno? Ak brodogradnja ne donosi profit ukinimo je i proizvodimo ono kaj ne ... prikaži još!e budu morali financirati svi Hrvati.

 • Avatar arba_arba
  arba_arba:

  izjava skurog Miletica je vrh bezobrazluka

 • rimac444:

  Radnici su konačno shvatili da ih je IDS mafija odavno isplanirala kako žrtvovati radništvo Uljanika za svoje podle, kriminalne namjere.