Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vjenčali se Mateja i Stanko: Sretni smo! Dugo smo ovo sanjali!

Bračne zavjete izmijenili su Mateja V. i Stanko Židov, koji su do toga čina morali slomiti brojne prepreke.
05. studenoga 2011. u 18:40 68 komentara 15 prikaza
stanko, mateja, vjenčanje (1)
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Svako je vjenčanje nabijeno emocijama, ali ono subotnje u koprivničkoj vijećnici u tome je smislu bilo posebnije od drugih. Bračne zavjete izmijenili su Mateja V. i Stanko Židov, koji su do toga čina morali slomiti brojne prepreke. Deset su se dana s jednomjesečnim sinčićem Dorijanom skrivali od socijalnih radnika, koji su zapeli da im ga oduzmu i predaju u udomiteljsku obitelj. Koprivnički Centar za socijalnu skrb uložio je žalbu na sudsko rješenje kojim se malodobnoj Mateji dopušta udaja, što je, prema tvrdnjama pravnika, bio apsolutni presedan u Hrvatskoj.

Nakon što su se za taj slučaj zainteresirali mediji i razobličili postupanje socijalnih radnika kao neprofesionalno, uslijedila je reakcija ministra Darka Milinovića, koji je u Koprivnicu poslao inspekciju.

Potom - druga priča. Centar je odustao od nasilnog oduzimanja Dorijana i potom mladom paru ipak dopustio da uplovi u bračnu luku.

- Sretni smo, što drugo da kažemo! Dugo smo ovo sanjali - rekli su Stanko i Mateja Židov nakon što su se poljubili pred matičarkom.

U Koprivničkim Bregima, gdje mladi par sada živi, slavit će se do jutra. Koliko god to patetično zvučalo, ljubav je ovaj put pobijedila...

  • borisbook:

    glavno da je beba ziva i zdrava. cestitke roditeljima sto nisu pristali na abortus i sto su sacuvali zivot bebe. velika podrska od svi citatelja iz USA.

  • malitrn:

    naime moje oćice vide da kravate nisu pod pravim kutom, a tvoja glava vidi da ti ljudi nisu uredu jer nemaju kutomjere u svakoj prilici pri ruci

  • mirogojska:

    Čestitke!