Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vilim Bon: Na postavljanje bombe potaknule su me neke Thompsonove pjesme

17.12.2008.
u 11:41

PULA - Vilim Bon (59), osumnjičeni za eksploziju u Boćarskom domu u Pazinu, bombu je postavio sam, bez ičijeg poticaja, s osobnim motivom sprečavanja Thompsonova koncerta, revoltiran tekstovima nekih njegovih pjesama. Rezime je to razgovora koji je s Bonom policija obavila u Općoj bolnici Pula, gdje se liječi od ozljeda koje je dobio u eksploziji.

Boćarski dom u Pazinu spreman za Thompsona

Thompson je trebao biti detonator za destabilizaciju Istre

Galerija: U Pazinu gdje Thompson treba pjevati eksplodirala bomba

Utvrđeno je da je improviziranu eksplozivnu napravu ubacio u Dom kroz prethodno napravljen otvor. Sumnjiči ga se za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te dovođenje u opasnost života i imovine. Ovisno o rezultatima vještačenja Centra Ivan Vučetić, koji obrađuje ostatke eksplozije te dokaze prikupljene u Bonovu stanu i drugim prostorijama, razmatrat će se i druge prijave.

Policija je inače potvrdila da je inspekcija zaštite od požara obišla Boćarski dom te utvrdila kako nema opasnosti od požara. Osim toga, policija i dalje procjenjuje koncerte najavljene za vikend, a krajnji rok za eventualno negativno mišljenje o sigurnosti ističe 48 sati prije najavljenog javnog okupljanja.

Potvrđena je i najava trećeg Thompsonovog koncerta, od kojeg bi prihodi trebali ići za sanaciju Boćarskog doma.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije