Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
užasavajuće slike

Večernjak u Rajevu Selu: Kuće poplavljene do prozora, dvorišta puna strvina

Rajevo Selo poplava
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/10
21.05.2014.
u 16:36

U mjestu su ostali samo najtvrdoglaviiji stanovnici, većina je evakuirana. Prizori u selu su strašni - svinje tumaraju okolo tražeći hranu, širi se nesnosan smrad strvina. Tko želi posjetiti svoju kuću ili nahraniti stoku, policija će svakome dopustiti, ali uz prijavu na ulasku i izlasku

Večernjakovi novinari su policijskim vozilom uspjeli ući u Rajevo Selo, prvo selo županjske Posavine kojega je bujica što je prodrla kroz oštećeni savski nasip, većim dijelom potopila, a potom se voda razlila i poplavila i susjednu Gunju.

Gotovo svi stanovnici oba sela su evakuirani, a ostali su samo oni najtvrdoglaviji koji ne žele napustiti svoje domove, iako žive bez struje, vode i u stalnoj opasnosti od zaraze jer je ispod razine vode sigurno puno uginulih životinja.

Na nekim dijelovima sela, širi se neugodan miris ustajale vode. Ulazak u Rajevo Selo od strane Posavskih Podgajaca moguć je samo jačim automobilom jer dio ceste je pod vodom, a područje lijevo od ceste sve je pod vodom koja dopire do ceste jer je nešto viša od kuća.

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL

Neke kuće su gotovo do krova pod vodom, ali većina je do prozora i u tek mali dio kuća voda nije prodrla u prizemlje. Mjesna crkva je također poplavljena i oko nje je voda visoka metar. Ulicama tumaraju svinje tražeći hranu, a u dvorištima ima životinjskih strvina oko kojih se širi nesnosan smrad.

Zatekli smo Prijatelje životinja koji su iz zatvorenih dvorišta oslobađali pse, a zbog jednog koji je bio na katu na balkonu, popeli su se i oslobodili ga. Bio je jako žedan pa je halapljivo pio ustajalu vodu jer na balkonu je vjerojatno od nedjelje kada su njegovi vlasnici otišli spasavajući život.

Policija dozvoljava ulazak u Rajevo Selo samo uz osobnu iskaznicu kako bi imali jamstvo da će se osoba i vratiti jer je bilo slučajeva da kažu kako idu nahraniti stoku pa se ne vrate, a to, kažu, policiji stvara probleme. Tko želi posjetiti svoju kuću ili nahraniti stoku, policija će svakome dopustiti, ali uz prijavu na ulasku i izlasku.

>>UŽIVO Katastrofa u Slavoniji. U Soljanima pripreme za vodeni val: Ne želimo napustiti svoje domove!

>>Evo kolika je šteta u poljoprivredi na poplavljenim područjima

Komentara 2

DE
Dejan1000
16:56 21.05.2014.

Zbog ovoga bi vec trebao netko da podnese ostavku.

AG
Agramer198
16:58 21.05.2014.

Strašno, jadni ljudi, valjda će se ovi u Vladi pokazati ljudim te pomoći. A novinar bi mogao malo poradit na gramatici: spasavajući, osobna karta...???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije