Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upute mladima

Vatikan: Homoseksualci ne smiju ni na koji način biti diskriminirani

Benedikt XVI.
13.04.2011.
u 19:54

U knjizi za mlade govori se i o upotrebi kondoma. Zbog lošeg talijanskog prijevoda činilo se isprva da Crkva odobrava kontracepciju

Predstavljen je novi Katekizam za mlade čije je pisanje inicirao papa Ivan Pavao II., a dovršio papa Benedikt XVI. Katekizam je sastavljen od oko 500 pitanja na koja se odgovara na jednostavan način. Original je pisan na njemačkome jeziku pa u nekim prijevodima ima grešaka, kao što ima u talijanskom izdanju i francuskom. U talijanskom prijevodu moglo bi se razumjeti da Crkva odobrava kontracepciju pa je objavljen papir s ispravkom. Vjerojatno će se i u drugim jezicima naći poneka greška pa će se sve ispravljati, tako da će i knjiga imati više izdanja. Jedno od pitanja je što Crkva kaže o upotrebi kondoma u borbi protiv side. Odgovor je: Ostavivši po strani činjenicu da kondom ne predstavlja sigurnu zaštitu od zaraze, Crkva odbacuje njegovu upotrebu kao jednostrano mehaničko sredstvo za borbu protiv epidemije HIV-a i prije svega se zalaže za novu kulturu međuljudskih odnosa te za primjenu društvene savjesti.

Zanimljivo je i pitanje kako Crkva prosuđuje homoseksualnost, na što se odgovara da je Bog stvorio muško i žensko i usmjerio ih jedno prema drugome te kaže kako “Crkva bez pridržaja prihvaća osobe koje se osjećaju homoseksualcima. Oni ne smiju biti diskriminirani”.

Komentara 15

RE
@rea
20:42 13.04.2011.

Ajde, napredujemo. E pur si muove! ;o)

OB
-obrisani-
20:22 13.04.2011.

Vatikan: Homoseksualci ne smiju ni na koji način biti diskriminirani .............. Zato ih gaite u svojim redovima I debelo placate svoje bahanalije. Sad mi jasno zasto u drzavi Vatikan nije rodjena ni jedna beba. Sve supakefendija do supahefendija

OB
-obrisani-
11:10 14.04.2011.

. . ...Vatikan: Homoseksualci ne smiju ni na koji način biti diskriminirani....ha ha ha ha ha ha . . Crkva za posjet Papka traži dodatnih 30 milijuna kuna, najmanje....ha ha ha ha . .....pozurite......!!....ha ha ha ha .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije