Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udahnuli joj život

Uz pomoć slikarice učenici kaptolačke škole oslikali zidove

'za pok BIH.... Zepce....Djeciji tjedan u Zepcu slikanje na otvorenom...foto:Branka Janko....071009.. Uz tekst:Branka Janko'
''
25.10.2012.
u 15:17

Željeli smo od ove zgrade napraviti školu, odnosno dati joj prepoznatljivu dušu, kazao je ravnatelj Niko Diklić

Što učiniti da zgrada škole već izdaleka bude prepoznatljiva s jedne strane, a da s druge strane prestane biti meta onih koji se na njezinim zidovima iživljavaju? Odgovor je pronašao Nino Diklić, ravnatelj Osnovne škole Vilima Korajca u Kaptolu. 

– Željeli smo od ove zgrade napraviti školu, odnosno dati joj prepoznatljivu dušu. Po svom vanjskom izgledu ona može biti i zgrada banke, poslovnih ureda ili nekih sličnih ustanova. Angažirali smo požešku slikaricu Anitu Grbavac Jakobović koja je zajedno s našom djecom osmislila kako zgradi dati školski život. Naši učenici oduševili su se tom idejom i mogućnošću da sami nešto nacrtaju, da daju neki svoj pečat. Na taj način djeca su školu počeli više doživljavati kao svoju, a mislim da se i bolje osjećaju u njoj – objasnio je ravnatelj Diklić. 

A da su učenici s velikom radošću prihvatili ovu aktivnost, potvrdili su nam i oni sami. Margareta Blažanović, učenica trećeg razreda, kazala je da je puno zanimljivije crtati po zidovima nego po papiru u školskoj klupi. – Škola mi je sada puno ljepša. Mislim da bismo trebali cijelu školi ocrtati da bude što veselije. Mogli bismo nacrtati i bilježnice i knjige, a i neke likove iz lektire. Meni se najviše sviđaju Čudnovate zgode šegrta Hlapića – objasnila je Margareta koju smo zatekli u bojenju helikoptera. Sretna što može sudjelovati u oslikavanju škole bila je i učenica Antonija Bobonja. – Jako volim likovni. Najviše mi se sviđa nacrtana kornjača, a ja sam bojila žabu – kazala je Antonija. 

Da su djeca oduševljena ovom aktivnošću, kazala nam je i učiteljica Jadranka Novak. – Svi bi iz razreda htjeli ići crtati. Odabrali smo one za koje znamo da su odgovorni i da znaju crtati. Svi su oduševljeni ovom animacijom – ističe učiteljica. Slikarica je s velikim strpljenjem, ali i radošću djeci objašnjavala što i kako trebaju raditi. – Bio je to jedan prekrasan timski rad. Mi smo se u stvari igrali s bojama. Ovi iz viših razreda su u početku bili malo rezervirani i kao njima je to bezveze, a onda su jedan po jedan dolazili i pitali mogu li  i oni crtati – ističe Anita Grbavac Jakobović koja je osmislila projekt u kojem će sudjelovati svi učenici bez obzira na talent na taj način da će na zidu ostaviti otisak svoje ruke u različitim bojama.

>>Poduzetni iseljenik doveo bi Dance u požeške vinske doline

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije