Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival graševine

Uz nove pjesme kušat će se najbolje graševine

festival graševine i pjesme (1)
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
1/4
31.05.2013.
u 16:28

Tijekom ova dva završna festivalska dana u perivoju kutjevačkog dvorca 50-ak vinara će posjetiteljima ponuditi svoje najbolje graševine na degustiranje.

Festival graševine i pjesme u Kutjevu u organizaciji Vinote ušao je u svoju završnicu. Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je bogat program zadnja dva festivalska dana. Tako će se danas održava međunarodni simpozij o graševini kojeg je najavio dr. Branko Mihalj, a prva festivalska večer početi će svečanom povorkom kulturnoumjetničkih društava i konjogojskih udruga koje je najavio Zdravko Šag. Glazbena događanja najavio je Augustin Jelušić, umjetnički direktor festivala..

U glazbenom dijelu programa nastupit će poznata imena hrvatske glazbene scene kao što su Najbolji hrvatski tamburaši, Gazde, Bosutski bećari, Miroslav Škoro, Antonija Šola, Šima Jovanovac, Igor Delač, Ivana Banfić, Neda Parmać i drugi. -Na dvije glazbene večeri bit će predstavljeno 40 skladbi koje se nalaze i na dvostrukom CD-u. Imamo prijavljeno i puno kvalitetnih mladih izvođača što je znak da se tamburaška scena ponovno budi. Mi nismo isključivo tamburaški festival već prvenstveno festival dobrih pjesama - rekao je Augustin Jelušić.

Tijekom ova dva završna festivalska dana u perivoju kutjevačkog dvorca 50-ak vinara će posjetiteljima ponuditi svoje najbolje graševine na degustiranje. Tijekom festivala održat će se promocije novih pjesama i spotova izvođača, natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša koji će se podijeliti posjetiteljima te likovna kolonija, izbor vinske kraljice, najbolje fotografije graševine u cvatu, najljepše boce prema vizualnom identitetu, šahovski turnir te promocije novih pjesama i spotova.

>>Ovaj vikend birat će se najbolje vino iz tri države

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije