Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osoba tjedna

Ustašluk akademika Josipa Pečarića šokirao javnost

Josip Pečarić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.08.2015.
u 12:35

Inicijativu su podržali i sisački biskup Vlado Košić te pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić

Akademik Josip Pečarić, frontmen anticivilizacijske, sramotne i, ne manje važno, protuhrvatske inicijative da ustaški poklič "za dom spremni" postane službeni pozdrav koji bi se koristio u Hrvatskoj vojsci, šokirao je političare, povjesničare, stručnu i opću javnost.

Šokirao je i predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i pretendenta na premijersko mjesto Tomislava Karamarka, na čije je adrese poslao peticiju. Oboje su ekspresno Pečariću kazali kako stoje stvari u Republici Hrvatskoj.

Da sramota za Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti bude veća, pobrinuli su se vodeći ljudi te institucije jer nisu osudili postupak svoga člana. Međutim, razloga za sram imaju i čelnici Katoličke crkve u Hrvatskoj jer su tu inicijativu podržali i sisački biskup Vlado Košić te pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić.

>> Ured predsjednice o 'Za dom' u HV-u: To je neprihvatljivo. Odgovorio joj akademik Pečarić

>> 'Za dom spremni' kao pozdrav je uveden tek utemeljenjem ustaške NDH

Komentara 299

VN
vnov
12:45 29.08.2015.

Ovaj novinar govori o javnosti a misli na sebe i šokiranosti,ja nisam šokiran i uopće me ne zabrinjava pozdrav,ćim je on šokiran i njemu slični ,znaći da je pozdrav u redu!

PI
pinkec
12:51 29.08.2015.

Zar opet: Hrvat domoljub = Ustaša!?

RA
ravko1952
12:54 29.08.2015.

Dobro je. Uznemirili smo crvene duhove. Cilj je djelomično postignut. Idemo dalje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije