Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAŠKI

Ubio 88-godišnju staricu zbog 300 kuna

mikic
Foto: Kristina Štedul-Fabac
1/5
21.07.2010.
u 13:11

Milan Mikić (25), optužen za ubojstvo starice, i Goran Oskoruš (19), kojeg se tereti za pokušaj ubojstva policajca mačetom, jučer su se predali policiji.

Milan Mikić u mjestu Latin kraj Plaškog ubio je 88-godišnju Anku Klipu. Potvrdili su to zamjenik načelnika PU karlovačke Ivica Porubić i Dražen Butorajac, načelnik kriminalističke policije navodeći samo inicijale.

Mikić je 30. lipnja tražeći novac ušao u nezaključanu kuću u kojoj je živjela Anka Klipa. Kako mu ona nije htjela dati novac, udario ju je u glavu, a starica je zatim pala na pod. No ni to ga nije zadovoljilo pa ju je nastavio udarati nogom u glavu zbog čega je starica preminula.

- Nakon što je ubio oštećenu 88-godišnjakinju, razbacao je stvari u kući tražeći novac. Tako je pronašao i zatim ukrao 300 kuna, koje je tijekom sljedećih dana i potrošio - rekao je zamjenik I. Porubić.

Staricu je u kući pronašao Zoran Bukva tri dana kasnije.

U istrazi koja je nakon toga pokrenuta policija je razgovarala s nizom osoba i obrađivala teren oko Latina gdje je starica ubijena. Kad je policijska patrola stigla u Pothum Plašćanski, 19-godišnji Goran Oskoruš, inače šogor Milana Mikića, mačetom je napao policajca, a zatim pobjegao u šumu, gdje se skrivao sve do predaje. I on je danas priveden istražnoj sutkinji Županijskog suda u Karlovcu s kaznenom prijavom zbog pokušaja ubojstva.

- Kriminalistička obrada trajala je 18 dana, a u nju su bila uključena 64 policijska službenika. Odrađeno je 3711 redovitih i 700 prekovremenih sati. Službenim vozilima prijeđeno je 16.000 kilometara, a obavljena su i dva poligrafska ispitivanja - rekao je Dražen Butorajac.

Na kraju istrage službeno su pohvaljeni djelatnici Policijske postaje Ogulin i kriminalističke policije PU karlovačke koji su sudjelovali u otkrivanju obojice.

Ključne riječi

Komentara 5

IG
igoman118
07:52 17.05.2016.

Da li ce policija iz Ogulina poceti da radi na otkrivnju vec dobro poznatih kradljivaca sume u rejonu Blata i Licke Jesenice? Da li su policajci korumpirani ili se plase nekoga, ako je moguce da neko kaze malo istine. Gdijee god da upitas i otvoris vrata naidjes na zid, jednostavno su preplasene i ne zele da diskutuju na glas.

KI
killer3000
15:32 21.07.2010.

djole32 ti si b.d.la

DJ
djole32
14:27 21.07.2010.

bravo MUP RH 4400 sati rada i 16 000 km zbog jedne babe a koliko vam treba za pravi mafijaski slucaj da rijesite kada vam toliko treba da uhvatite dva cigana koja ste sami naselili u Plaski a sto je najsmjesnije sto je sada sa svim privedenim i uhapsenima sto ste optuzivali za ubojstvo i privodili na ispitivanja,premlacivali,izgladnjivali i tjerali da priznaju ubojstvo koje nisu pocinili. Tko je za to odgovoran i tko ce odgovarati za surovost i nemarnost u toj stali od policijske postaje u ogulinu. Tko ce maloljetnom Cosicu nadoknaditi strah i gladovanje kada ste ga drzali 3 dana bez vode i hrane i ispitivali bez nazocnosti roditelja kako je morao gledati kako mu brata tucete i tjerate da prizna ubojstvo koje su pocinili ti vasi Ogulinski cigani koje ste bas vi naselili u Plaski da se rjesite smeca iz Ogulina. Ali ne brinite se kakav vam je sef Karamarko takvi ste i vi UDBASKI TEROR I METODE PA MAKAR I PO NEVINIM LJUDIMA KOJI POMAZU JADNOJ STARICI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije