Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE MJERE

U Zagrebu se uvodi 16 policijskih punktova: Kontrolirat će sve koji pokušavaju napustiti grad

Sibenik: Od danas su na snazi nove e-propusnice za kretanje građana tijekom koronavirusa
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
22.12.2020.
u 20:05

Oni koji nemaju valjanju propusnicu morat će se vratiti u svoje mjesto prebivališta

Noćas u ponoć na snagu stupa zabrana napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta te se uvode propusnice. Kako bi se provjerilo tko ima valjanju propusnicu, policija će na punktovima kontrolirati sve putnike koji pokušavaju napustiti Zagreb.

''Policija od prvog dana kada je proglašena pandemija daje veliki doprinos u borbi protiv koronavirusa na način da dosljedno provodi sve odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite RH. Shodno tome i večeras u ponoć, stupa na snagu odluka Nacionalnog stožera vezana uz zabranu napuštanja mjesta prebivališta, odnosno stalnog boravka i mi smo shodno tome napravili temeljite pripreme '', kazao je Marko Rašić, načelnik Policijske uprave zagrebačke za RTL

Na području PU zagrebačke bit će postavljeno 16 nadzornih policijskih punktova.  Na njima će biti policajci temeljne, prometne i interventne policije.

''Osnovna zadaća i poruka ove odluke je da prije svega svi oni koji nemaju prijeku potrebu najbolje da ostanu u svom mjestu prebivališta, u svom mjestu boravka. A oni koji moraju radi posla i radi neodgodive obaveze napuštati svoje mjesto prebivališta, da prije toga od županijskih Stožera ishoduju e-propusnicu kako bi nama olakšali naš posao'', poručio je Rašić.

VIDEO Stožer predstavio nove mjere: Zabranjuje se napuštanje mjesta boravišta i prebivališta do 8. siječnja.

Osim osobnih vozila, kontrolirat će se i autobusi, a oni koji nemaju propusnicu morat će se vratiti u svoje mjesto prebivališta. Policija se organizirala i po pitanju željezničkih kolodvora. 

''Nadzirat će se ne samo željeznički promet nego i zračni i to prije svega kroz redovnu službu. Bit će pojačana prisutnost policijskih službenika na željezničkim kolodvorima, na željezničkim stanicama, a i u zoni zračne luke'', rekao je Rašić. 

Komentara 31

DU
Deleted user
20:59 22.12.2020.

Samo nam još to treba da zbunjujete ljude s netočnim informacijama. Zagreb i zagrebačka županija smatraju se jednom cjelinom, tako da se bez propusnice može putovati po Zagrebu i zagrebačkoj županiji. Pokušajte drugi puta malo jasnije prenijeti informacije

BR
Brnjičar
20:42 22.12.2020.

I petarde su zabranjene pa ih dalje čujem.

KO
KomentiramRijetkoAliOštro
22:01 22.12.2020.

Narodne novine 141/2020, Odluka o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj, u članku IV. piše: "Ova Odluka ne odnosi se na kretanje između Grada Zagreba i Zagrebačke županije.". Jeste li vi, novinarska piskarala, doista toliko nesposobni ili ste jednostavno mentalno potkapacitirani da niste u stanju niti tako jednostavnu vijest prenijeti u potpunosti? Zašto dovodite u zabludu građane svojim napisom iz kojeg se može jedino pogrešno zaključiti kako građani s prebavilaštem ili boravištem u Zagrebu neće moći napustiti grad? Sram vas bilo! Hoćete li mi sad ponovno izdati crveni karton zato što vas dokazano prozivam za nesposobnost? Ili će mi vaš administrator samo jednostavno obrisati ovaj komentar? Ma vi ste dno dna, i ne samo vi iz VL-a, već i svi vaši drugovi iz JL-a, NL-a, SB-a, ... Jedan veliki nesposobni - fuj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije