Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRATKA, ALI OBILNA KIŠA

Nevrijeme zahvatilo Zagreb, vatrogasci zasuti pozivima: Poplavile prometnice, podrumi...

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.07.2021.
u 15:22

Obilna kiša potopila je neke prometnice i parkirališta, a Ravnateljstvo Civilne zaštite objavio je da je jučer tijekom olujnog vremena osječki županijski centar 112 zaprimio i odgovorio na više od tri stotine građana.

Meterolozi DHMZ-a su za danas za veći dio kontinentalne Hrvatske proglasili narančasti meteoalarm, što znači da je vrijeme opasno. 

- U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno uz kišu te pljuskove i grmljavinu, češće u prvom dijelu dana te ponovno navečer. Oborina mjestimice može biti obilna, osobito u gorskim i središnjim krajevima te u Posavini. Na Jadranu promjenjivo, mjestimice uz kišu te pljuskove s grmljavinom. Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, a na južnom dijelu uglavnom sjeverozapadni i zapadni vjetar, navečer i u noći u okretanju na buru. Najviša temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 °C, u gorju niža - izvijestili su iz DHMZ-a. 

VIDEO Pljusak u Novom Zagrebu

Oko 13 sati nevrijeme je opet zahvatilo i dio Zagreba. U Novom Zagrebu se spustio veliki pljusak, u Dugava je kratkorajno nestalo i struje. 

"Obilna kiša, koja pada od 13 sati, prouzročila je probleme u istočnom dijelu Zagreba, Dugom Selu i okolici. Došlo je do plavljenja prometnica i podrumskih prostorija, a ima i nekoliko dojava o padu stabala i granja na prometnice, parkirana vozila i objekte", stoji u facebook objavi Ravnateljstva civilne zaštite.

Dodaju kako je županijski centar 112 Zagreb zaprimio 50-ak poziva građana koji su tražili intervenciju vatrogasaca i komunalnih službi.

U Osijeku sve službe u pripravnosti

Grad Osijek u subotu poslijepodne zahvatilo je nevrijeme praćeno obilnom kišom, mjestimice i tučom. U kratkome vremenu palo je oko 90 litara kiše po četvornome metru. Osječki gradonačelnik Ivan Radić naveo je kako je za danas najavljen meteo alarm i ustvrdio kako su sve službe u pripravnosti. 

Obilna kiša potopila je neke prometnice i parkirališta, a Ravnateljstvo Civilne zaštite objavio je da je jučer tijekom olujnog vremena osječki županijski centar 112 zaprimio i odgovorio na više od tri stotine građana. 

Razmjere jačine nevremena pokazuje i to što je u ulici Matije Gupca olujni vjetar na cestu i parkiralište odnio krov s trećeg kata obližnje zgrade, pri čemu jedan dio prouzročio prekid napajanja tramvaja.

Pogledajte kako je bilo u Osijeku jučer nakon nevremena 

Meteoalarm je za područje Osijeka proglasio narančast alarm. 

- Lokalno obilna kiša, uglavnom u drugom dijelu dana i u noći na ponedjeljak. Moguće su urbane i bujične poplave. količina oborine 60-80 mm - navode. 

Upozoravaju građane da poduzmu mjere kako bi se zaštitili. 

-  Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

 

Foto: DHMZ

 

 

Komentara 32

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
14:04 18.07.2021.

Na naslovnici članka o nevremena u Zagrebu, u gornjem lijevom kutu fotografije vidimo poznati zagrebački tramvaj iz njemačke.....

Avatar Hazl113
Hazl113
15:51 18.07.2021.

Kaj je ovo nevrijeme. Ma dajte kaj got. Pa to je svake godine tako. Jači pljusak na 5-10 min . i već problemi. Vidi se da to pišu dotepenci.

ZH
Zhbus
17:01 18.07.2021.

Malo kiše panika. Nazovi Novinari nosite se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije