Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skup

U Kutarevu razgovori o očuvanju medvjeda

medvjedi
Dražen Prša/VLM
08.04.2010.
u 15:03

U Kuterevu su se okupili sudionici nekoliko značajnih projekata iz Italije i predstavnici nekoliko talijanskih Nacionalnih parkova, te su za njih organizirane radionice koje vodi dr. Đuro Huber.

U podvelebitskom mjestu Kuterevu, poznatom po utočištu za napuštene medvjede, u tijeku je niz aktivnosti u koje su uključeni brojni inozemni stručnjaci, znanstvenici i volonteri, predstavnici Nacionalnih parkova.

U Kuterevu su se okupili sudionici nekoliko značajnih projekata iz Italije i predstavnici nekoliko talijanskih Nacionalnih parkova te su za njih organizirane radionice koje vodi dr. Đuro Huber, stalni stručni savjetnik kuterevskog utočišta.

U četvrtak se provode aktivnosti interventnoga državnog tima za medvjede, vuka i risa u kojima sudjeluju vrsni hrvatski stručnjaci. Održana je i zajednička radionica o smeđem medvjedu i drugim velikim zvijerima. U petak će se u Kuterevu održati sjednica Državnog povjerenstva za praćenje populacije velikih zvijeri u Hrvatskoj.

Kuterevo na ovaj način postaje središte radionica, jedinstveno mjesto za proučavanje i stjecanje praktičnih iskustava i saznanja o velikim zvijerima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije