Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival

U eksploziji vatrometa na Kubi ozlijeđeno je 39 osoba

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
26.12.2017.
u 08:17

Do eksplozije je došlo na Badnjak tijekom tradicionalnog popularnog festivala.

Trideset i devet osoba je ozlijeđeno u eksploziji vatrometa tijekom popularnog kubanskog festivala na Badnju noć, a među ozlijeđenima je i šestero djece u dobi između 11 i 15 godina,  izvijestili su u ponedjeljak kubanski mediji.

Stoljetni Parrandas festival u gradu Remediosu održava se svakog 24. prosinca i privlači tisuće Kubanaca i turista. Kubanski mediji izvijestili su da su neki od ozlijeđenih u kritičnom i vrlo kritičnom stanju, te da među njima nema turista. 

Remedios se nalazi u pokrajini Villa Clara na sjevernoj obali otoka. Istraga je u tijeku  kako bi se otkrio uzrok nesreće.

Komentara 1

Avatar Naravno
Naravno
12:03 26.12.2017.

Božja kazna . slave paganski praznik ..slave paganski praznik Božić (engleski "Christmas", što znači "Hristova misa") u stvari potiče od rimokatoličke mise. Odakle katolicima takav običaj? Taj običaj dolazi iz paganskih svetkovina koje su se održavale 25. decembra, na danmbra, na dan rođenja boga sunca - Sola! Božić zapravo predstavlja drevni obred valizma (obožavanje boga sunca Vala), kulta koji Biblija osuđuje kao najgadniju idolopokloničku praksu! Štaviše, nigde u Novom Zavetu nema ni spomena o Božiću. Ni apostol Pavle, ni drugi apostoli, ni rana istinita hrišćanska crkva nije svetkovala Božić ! Ideja da se Isus rodio 25. decembra je jedna od gatalica ili priča (Druga Timoteju 4:4), za koje apostol Pavle proriče da će prevariti svet u ovim poslednjim vremenima. Prava istina je to da Božić uopšte ne predstavlja dan Hristovog rođenja ! Šta više, ma koliko taj praznik značio mnogima, njegovo poreklo nije hrišćansko nego pagansko - vavilonsko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije