Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stravična nesreća

Trojica prijatelja mrtva u provaliji jer su žurila predati maturalni rad

prometna primošten (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/6
Autori: VLM, 24 sata
01.04.2011.
u 16:18

Prednji dio vozila naletio je na početak zaštitne metalne ograde.

U općinama Primošten i Rogoznica u subotu 2. travnja proglasili su dan žalosti zbog pogibije trojice njihovih sumještana. Golf koji vozio Ivan Miliša (21) iz Primoštena i u kojem su se vozila dvojica njegovih prijatelja iz Rogoznice Zlatko Lovrić (18) i Dino Lovrić (19) zbog prevelike je brzine u Bilom kraj Primoštena izletio iz oštrog lijevog zavoja. Prednji dio vozila naletio je na početak zaštitne metalne ograde te je, klizeći uz nju, izletio kao sa skijaške skakaonice.

U zraku se vozilo okrenulo i palo u 20 metara duboku provaliju. Nesreća se dogodila u četvrtak oko 16.15 sati, a zbog nepristupačnog terena izvlačenje mrtvih tijela i očevid trajali su do navečer. Iz smrskanog automobila koji se zaustavio na krovu izvučena su tijela Ivana i Dina, a tek kad je auto prenesen na cestu, u hrpi lima uočeno je i izvučeno tijelo njihova prijatelja Zlatka, pišu 24 sata. Riječ je ne samo o nepristupačnu nego i od pogleda zaklonjenu mjestu, a za nesreću se doznalo jer ju je slučajno vidjela mještanka Anka Čobanov.

Po nalogu istražnog suca tijela poginulih prevezena su na Odjel patologije OB Šibenik gdje će biti napravljena obdukcija, dok je vozilo prebačeno u policijsku upravu zbog vještačenja.

Trojica poginulih mladića radila su u Kremik Servisu u marini Kremik kraj Primoštena na održavanju i popravku brodova, brodskih motora i opreme. Ivan i Dino tu su bili sezonski zaposleni svake godine, a Zlatko je treću godinu u servisu odrađivao brodoservisersku praksu. U petak su trebali dobiti prvu ovogodišnju plaću. Kobnog četvrtka trojica su prijatelja nakon završenog posla pojela sendviče i krenula u Šibenik, gdje su se požurili da bi zajedno u Srednjoj obrtničkoj školi predali Zlatkovu maturalnu radnju.

– Bili su mi kao moja tri sina. Govorio sam im svaki dan kao i svojim sinovima: pazite, ne vozite ludo, nesreća će se dogoditi. I danas ih više nema. Ovo mi je najgori dan u životu – rekao je kolega poginulih Josip Jurin (56).

Komentara 10

I4
IQ 40
17:17 01.04.2011.

Pa, dobro, ljudi, zar imamo jos mladica za lijesove. Sto je ovo u nama. Svuda ima nesrijeca, bolesti, smrti, ali nigdje ovako besmislene. Requiestat In Pace djecaci

Avatar rimaz
rimaz
17:38 01.04.2011.

Uzrok nesreće je ....? Koga žaliti, a koga kuditi ?

KO
kobejake2009
21:51 01.04.2011.

Nemozes nista protiv sudbine , RIP momci !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije