Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel Vladi RH

''Tražimo da Vlada hitno riješi probleme sisačke željezare''

cmc, sisačka željezara
Nikola Čutuk/PIXSELL
24.10.2011.
u 11:16

U očitovanju upućenom Vladi RH i Ministarstvu gospodarstva braniteljske udruge zatražile hitno rješenje zadržavanja radnih mjesta za branitelje.

Iako je iz najvišeg državnog vrha bilo najavljeno da će se odlaskom CMC-a pronaći najpovoljnije rješenje za sisačku željezaru te kako gašenje radnih mjesta ne dolazi u obzir, praksa postupno demantira te najave. Budući da su uz ostala, ugrožena i radna mjesta mnogih hrvatskih branitelja, apelom za hitnim rješavanjem problema oglasilo se čelništvo UHRVDR-a Željezare Sisak i sisačke Koordinacije udruga proisteklih i Domovinskog rata.

U očitovanju upućenom Vladi RH i Ministarstvu gospodarstva piše da su sisački metalurzi dali golem doprinos obrani i stvaranju hrvatske države. Kroz obrambene postrojbe prošlo je oko tri tisuće željezaraca, 76 ih je poginulo, a 220 je bilo ranjeno u Domovinskom ratu. Zbog toga braniteljske udruge daju punu potporu zaposlenima i sindikatima u borbi za opstanak željezare.

– Zahtijevamo od Vlade RH i Ministarstva gospodarstva da se što žurnije uključe u rješavanje nastale situacije. Dajemo punu potporu čelnicima Sindikata metalaca Hrvatske i Hrvatskoj udruzi sindikata da s upravom CMC-a, Vladom i ministarstvom iznađu što povoljnije rješenje za zadržavanje radnih mjesta i stečenih radničkih prava. S optimizmom kojim smo krenuli u Domovinski rat, očekujemo i uspješno rješavanje problema željezare – piše uz ostalo u priopćenju koje su potpisali predsjednici udruge i Koordinacije Branko Jagodić i Davor Smuđ.

Ključne riječi

Komentara 9

MA
mario505
21:01 24.10.2011.

prvo trebaju žurno sebe zbrinut ,a posle će neko razmišljat o željezari , ima vremena- 4 godine mandat ,pa ponovo na nove izbore ,a dotad će se radnici snaći sami,pa nije im ovo prvi put ...............

MA
mario505
21:41 24.10.2011.

ako je u CMC korporaciju ušao US Steel onda je došlo do restruktuiranja u samoj tvrtki , smjenila je upravu u Sisku koja je bila na dobrom putu da počnu pozitivno poslovat ,ali uz još dodatna ulaganja, a US Steel ima duplo veću željezaru u Smederevu ,tako da im ova u Sisku netreba ,a novac koji bi trebalo uložit u Sisačku želj. uložit će negdje drugdje ,znaći za njih je isplativo zatvorit ovu željezaru u Sisku,tako se to radi u trulom kapitalizmu, samo profit, nema senti-menti !

SV
sven222
12:51 24.10.2011.

daj se već jednom probudite...ako CMC nije uspio osigurati tržište i nakon tolikog ulaganja, ko će onda kupiti tu istu željezaru i naći tržište..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije