Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgradnje, obnove...

Traže se investitori za 7 projekata vrijednih gotovo 222 milijuna eura

otpad
Marko Jurinec/PIXSELL
13.09.2013.
u 11:12

Najveći je projekt vjetroelektrana Tovarnik vrijedna 100 milijuna eura,a sastojat će se od 32 agregata s ukupno 70 megavata instalirane snage.

Vukovarsko-srijemska županija zauzela je pristojno šesto mjesto na ljestvici županija u Katalogu investicijskih projekata Hrvatske gospodarske komore i potencijalnim investitorima nudi sedam projekata ukupno vrijednih gotovo 222 milijuna eura.

Riječ je o projektima koji su već spremni za investiranje s pripremljenom dokumentacijom. Najveći je vjetroelektrana Tovarnik vrijedna 100 milijuna eura, a sastojat će se od 32 agregata s ukupno 70 megavata instalirane snage. Županijski centar za gospodarenje otpadom u Starim Jankovcima vrijedan 50 milijuna eura osigurat će zbrinjavanje otpada na principima održivog razvoja te na ekološki prihvatljiv način, a predviđeno je i odvajanje korisnog otpada. 

Za izgradnju luke u Iloku predviđeno je 26,5 milijuna, a za rekonstrukciju vukovarske luke 24,2 milijuna eura. Pokraj Županje predviđena je gradnja poljoprivrednog centra vrijednog 10 milijuna eura. U Vukovaru je planirana izgradnja novog hotela, za što valja izdvojiti 6 milijuna eura, a traži se i investitor koji bi uložio 5 milijuna eura u energanu u Vinkovcima koja bi proizvodila električnu i toplinsku energiju iz obnovljivih izvora, iz biomase koje ima u dovoljnim količinama u šumama Hrvatskih šuma. 

Katalog u kojemu su i projekti iz najistočnije županije služi stranim, ali i domaćim investitorima za lakše pronalaženje projekata u koje žele uložiti i na njima zaraditi.

 >>Kako je lako zaustaviti svaki projekt i svaku investiciju!

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije