Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Torcida podržala studente u Splitu

28.04.2009.
u 14:20

Članovi Nezavisne studentske inicijative blokirali su nastavu na Odsjeku za učiteljski studij Filozofskog fakulteta (koji inače djeluje na sedam lokacija) u Teslinoj ulici. Sve je proteklo mirno i bez nazočnosti novinara, jer se taj dio fakulteta nalazi u zgradi osnovne škole pa su prosvjednici "tihom" blokadom htjeli izbjeći bilo kakav incident.

Nezavisna studentska inicijativa održala je četvrti plenum na kojem je prihvaćena deklaracija kojom se naglašava zajedništvo s kolegama svih hrvatskih sveučilišta koji su jedinstveni u ostvarenju jedinog cilja, a to je besplatno školovanje. Deklaraciju će uputiti Vladi RH.

Na plenumu su izglasovali nastavak blokade Filozofskog, Pravnog i Kineziološkog fakulteta. Nezavisnu studentsku inicijativu podržao je i tajnik navijačke udruge Torcida kao i hrvatska udruga sindikata na čelu s povjerenikom za Dalmaciju Jozom Marićem.


I GONG podržava studente

Nevladina udruga GONG izrazila je svoju potporu studentima hrvatskih sveučilišta i fakulteta u njihovim, kako su naznačili u priopćenju za javnost, zahtjevima za ostvarivanjem jednakog prava na obrazovanje.
Ustav svakomu pod jednakim uvjetima jamči dostupnost srednjoškol­skog i visokoškolskog obrazovanja, u skladu s njegovim sposobnostima i neovisno o materijalnom statusu.
Komercijalizacija obrazovno-odgojnog sustava dovela je do velike socijalne polarizacije i neravnopravnosti među građanima.
Naročito podržavamo izraženu volju studenata da se aktivno uključe i ravnopravno sudjeluju u oblikovanju politike visokog obrazovanja na svim razinama, i u sferi državne politike i na sveučilištu te matičnim obrazovnim ustanovama, drže i GONG-u.
(S.M.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije