Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Todorići više ne žive u hotelu nego u privatnoj rezidenciji

todorici
Marko Lukunić/Pixsell
26.01.2010.
u 23:56

Zagrebački Gradski ured za izgradnju izdao je sredinom prosinca lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju (uz prenamjenu) hotela Kulmerov dvorac u rezidencijalnu građevinu s pratećim sadržajima proširenoga stambenog standarda.

Poduzetnik Ivica Todorić uspio je objekt javne namjene – hotel u sjevernom dijelu Zagreba, u kojem već godinama živi s obitelji – pretvoriti u privatnu rezidenciju.

Zagrebački Gradski ured za izgradnju izdao je sredinom prosinca lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju (uz prenamjenu) hotela Kulmerov dvorac u rezidencijalnu građevinu s pratećim sadržajima proširenoga stambenog standarda.

Naime, prema izmijenjenom GUP-u, “iznimno se na zaštitnim zelenim površinama podsljemenske zone mogu graditi složene rezidencijalne građevine na površini od najmanje 15.000 četvornih metara”. U tu iznimku uključeno je Todorićevo imanje, koje se, zanimljivo, prostire na 15.500 kvadrata, baš koliko je potrebno za prenamjenu. Željko Horvat iz Grada kaže da promjena GUP-a omogućuje gradnju veleposlanstava.

Površinu Kulmerovih dvora uzeli su, dodaje, kao primjer rezidencijalne građevine, a površina imanja onemogućuje preizgradnju. Teodor Celakoski iz udruge Pravo na grad tvrdi da je riječ o novoj obmani.

– Imamo informacije da Todorić nije pristao na to da mu se izravno pogoduje pa se stoga, da se njega zadovolji, a da stvar bude manje očita, išlo tako daleko da se izmijenio GUP, premda gotovo nitko osim njega ne može zadovoljiti propisane uvjete – kazao je Celakoski.

Od Gradske skupštine zahtijevat će, najavljuje, vraćanje GUP-a na staro, tj. ukidanje iznimaka. Podsjetimo, aktivisti Zelene akcije i Prava na grad lani su ispred Kulmerovih dvora izveli medijski popraćenu akciju, želeći upozoriti na to da Grad pogoduje moćnicima. Nakon što su se predstavili kao turisti koji žele odsjesti u hotelu, stigao je Tonči Kriste iz Agrokora s objašnjenjem da je “hotel zatvoren zbog kategorizacije”.

Ključne riječi

Komentara 52

OB
-obrisani-
06:24 27.01.2010.

Imamo li Hrvatsku? Oprostite, prodano....

Avatar Robinzon
Robinzon
08:49 27.01.2010.

Taj Todorić je baš bedast.Obnavlja stare kuće i na taj način troši ogromne novce, a mogao je lijepo isfinancirati jednog afričkog diktatora zemlje sa rudnikom dijamanata, nakupovati mu oružja da se mogu poubijati, a kasnije, do smrti uživati u dijamantima.

FI
fićo
01:28 27.01.2010.

nekuzim. .. pa kako ih nije sram?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije