Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PRAVILA

Stožer objavio važne upute i odgovorio na nedoumice oko izdavanja e-Propusnica

Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
30.04.2020.
u 19:20

E-Propusnica se može izdati vlasniku nekretnine i osobama koje s njim žive u zajedničkom kućanstvu.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je zaprimio mnogobrojne upite građana koji imaju u vlasništvu nekretnine koje se nalaze izvan mjesta njihovog prebivališta ili stalnog boravka te imaju potrebu obilaska ili odlaska na te nekretnine.

Zbog toga je Stožer razjasnio mnoge nedoumice.

"S obzirom na  epidemiološku situaciju daje se uputa nadležnim stožerima (stožerima prema mjestu prebivališta i stožerima mjesta odredišta kad su pitanju otoci) da se odlazak na nekretninu u vlasništvu smatra vitalnim obiteljskim razlogom u smislu točke II. podtočke e) Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (Narodne novine broj: 35/20, 39/20, 44/20 i 48/20) te da je to opravdan razlog za izdavanje e-Propusnice. E-Propusnica se može izdati vlasniku nekretnine i osobama koje s njim žive u zajedničkom kućanstvu", stoji u priopćenju Nacionalnog stožera civilne zaštite na stranici koronavirus.hr.

Ključne riječi

Komentara 9

TH
than
19:37 30.04.2020.

Bilo je i red da pustite ljude da s obitelji lijepo odu na more, a ne ovako. Sirotinja neka se drži karantene i crkve da što manje smetaju na cestama.

NA
namome
23:12 30.04.2020.

Odj....e sa svim dozvolama. Niko nekontrolise vozace kamiona. Dovoljno je da je vozac,da ima kamion s koim prelazi granicu i u trenutku prelaska da nema povisenu temperaturu. Netreba mu nika dozvola il ti tzv. Corona test ,niti treba karantin ni izolacija ma uopste nista. A razlog je da roba mora proci iz ekonomskih razloga. Pa u cemu je razlika? Jedni moraju dozvole imati a drugi samo ku...c. Svi glume u ovome filmu Corone jako lose.

SO
Sir Oliver
23:59 30.04.2020.

Hebem vam sve po redu, Plenkovićevi stožeraši, znači Česi, Slovenci i drugi stranci mogu na more ili gdje god žele po HR, a ja u svojoj zemlji iz ZG ne mogu niti u Karlovac ili Krapinu, pocrkali dabogda, sjetiću se ja ovoga na izborima, to će mi biti prva misao kad dobijem izborni listić pred sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije