Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SILVESTROVO

Splitski HGSS-ovci spasili oca s dvoje djece koji su se izgubili na Mosoru

Foto: HGSS SPLIT/Facebook
1/3
01.01.2022.
u 02:21

"Ekipa od šest gorskih spasioca pronašla ih je u 19.15. Bili su neozlijeđeni pa su ih spasioci dopratili do vozila.", kažu iz HGSS-a.

Splitski HGSS spasio je na Silvestrovo oca s dvoje djece koji su zalutali na Mosoru, tako da je srećom sve dobro završilo.

Kako se doznaje od Stipe Božića, posljednjeg dana 2021. godine popodne na dežurni telefon Stanice HGSS-a Split stigao je poziv u pomoć na Mosoru.

Foto: HGSS SPLIT/Facebook

Otac s dvoje djece izgubio se na povratku s najvišeg vrha Mosora Veliki Kabl (1339 m). Skrenuli su s puta, zalutali i noć ih je zatekla u nepoznatoj vrtači. 

"Ekipa od šest gorskih spasioca pronašla ih je u 19.15. Bili su neozlijeđeni pa su ih spasioci dopratili do vozila.", kažu iz HGSS-a.

Foto: HGSS SPLIT/Facebook

Spasioci su poručili kako prilikom planiranja uspona treba računati da je u ovo doba godine kratki dan pa se zato u planinu ne smije krenuti kasno.

>> Pogledajte: Ovo su proročanstva Nostradamusa za 2022. godinu!

 

Komentara 1

FE
fefellerunt
20:46 01.01.2022.

Vidim kako bi gomila smeća sve naplaćivala, dok se ne dođe do njihovog novčanika . Baš me zanima po kojoj bi logici i zbog čega smeće naplatilo ovo spašavanje? Hoćemo li onda naplaćivati svaki izlazak hitne iz ambulante? Možda jee gomila smeća zavidna , jer oni sami nisu sposobni popeti se ni na sljeme ? da , čovjek je napravio nekoliko grešaka, ali tko ne griješi? Djecu je izveo na jedna lijep izlet, koji nije protekao kako je planirano, dogodi se, srećom je čovjek pravovremeno pozvao pomoć i nije se bojao naplate, jer tko zna da je u onom kamenjaru nastavio sa kretanjem kako bi to završilo. Pametan postupak čovjeka , iako uz današnje mobitele sa gps-om i kojekakvim kartama, može se sigurno kretati bez velikih lutanja, nestala vremena kad je čovjek trebao razmišljati gdje se nalazi i kojim pravcem krenuti , sad i oni sa IQ<80 mogu da hodaju šumama i brdima bez većeg straha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije