Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GEORGE W. BUSH:

'Snowden je naštetio zemlji, Obama će se pozabaviti njime'

podravka
Foto: Josip Maljak
1/2
02.07.2013.
u 08:58

Bivši predsjednik SAD-a smatra da treba postojati ravnoteža između sigurnosti i privatnosti

Bivši američki predsjednik George W. Bush i stao je u obranu NSA-inog programa praćenja internetske aktivnosti građana.

- Započeo sam taj program radi zaštite zemlje. Jedan od uvjeta bio je da građanske slobode budu zajamčena - rekao je Bush u razgovoru za CNN u Livingstoneu u Zambiji, gdje je sa suprugom Laurom otvorio renoviranu kliniku za rak vrata maternice.

Na pitanje o tome je li Edward Snowden, koji je novinarima otkrio podatke o NSA-inim aktivnostima, izdajica, Bush je rekao kako misli da je naštetio zemlji.

- Obamina vlada će se pozabaviti njime. Mislim da je naštetio sigurnosti zemlje - rekao je Bush.

Također je rekao da treba postojati ravnoteža između sigurnosti i privatnosti. Incident sa Snowdenom potresao je američku obavještajnu zajednicu i vladu Baracka Obame, no Bush nije htio kritizirati svog nasljednika.

- Mislim da od toga nema koristi. Težak je to posao. Ima puno toga na svom rasporedu. Teško je. Bivši predsjednik ne treba još više otežavati stvari - rekao je Bush.

Za bivšeg predsjednika Južne Afrike Nelsona Mandelu, kojeg na životu održavaju aparati, Bush je rekao da će njegovo nasljeđe dugo trajati. Bush Mandeli ne zamjera što ga je javno kritizirao zbog rata u Iraku.

- Nisam gledao drugačije na njega jer se nije slagao sa mnom - rekao je Bush, koji smatra da će povijest pokazati tko je bio u pravu.

>> EU Amerikancima: Prestanite nas prisluškivati! Ovo je kao hladni rat!

>> 'Zviždač' Edward Snowden zatražio politički azil u 19 zemalja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije