Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIP KLEMM OGORČEN

Skandal na Danu policije: Pozdravili sve, samo ne Markača!

dan policije,portal (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/9
26.09.2013.
u 15:07

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić uručio je godišnje nagrade MUP-a zaslužnim policajcima te okupljenima nabrojao sve uspjehe policije u proteklih godinu dana

Policijski vrh i policija danas su svečanom akademijom u Lisinskom obilježili Dan policije i blagdan svetog Mihovila. Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić prisjetio se svih stradalih policajaca i žrtve koja je, kako je rekao, ugrađena u temelje RH.

– Ulaskom u EU pred nas su stavljene još složenije zadaće, moramo nastaviti brže, jače i više. Nema odmora za nas, pred nama su uvođenje Schengena te nastavak borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala – rekao je Dominić.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić uručio je godišnje nagrade MUP-a zaslužnim policajcima te okupljenima nabrojao sve uspjehe policije u proteklih godinu dana. Posebno je zadovoljan porastom prijavljenih kaznenih djela organiziranog kriminaliteta jer je u prvih osam mjeseci ove godine prijavljeno čak 186, jedan posto više kaznenih djela nego lani u istom razdoblju.

Premijer Zoran Milanović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je RH sigurna zemlja u kojoj svatko mirno može hodati ulicom te zahvalio policiji na njezinu doprinosu tome.

– Ambicija nam je uvođenje Schengena. Iako su neki tako govorili, posljednjih mjeseci on ni u jednom trenu nije bio upitan, jednako kao što nije bio upitan i naš status – kazao je premijer.

Među uzvanicima su bili predstavnici Vlade, HDZ-ov Tomislav Čuljak, bivši ministar policije Ivica Kirin, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, vojni ordinariji mons. Juraj Jezerinac te predstavnici međunarodnih organizacija i ratni zapovjednik, general Mladen Markač.

Zanimljivo je da na početku, kada su se pozdravljali svi visoki uzvanici, general Markač nije bio pozdravljen.

Ogorčilo je to Josipa Klemma, predsjednika Udruge specijalne policije. Klemm je to nazvao sramotnim i poručio generalu da ga pozdravljaju njegovi specijalci, ako nitko drugi nije smatrao a je to potrebno!

>>Pogledajte najbolje policajce kako jure na motorima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije