Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubijeno 20 džihadista

Sirijska vojska preuzela od IS-a strateški lokalitet blizu Alepa

sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
25.02.2016.
u 13:41

Službena novinska agencija Sana potvrdila je da je vojska "vratila sigurnost i stabilnost u Hanaseru"

Sirijska vojska uz podršku ruskog zrakoplovstva preuzela je danas od Islamske države (IS) strateški lokalitet blizu grada Alepa, objavila je nevladina organizacija ustvrdivši da je u napadima ubijeno 20 džihadista.

IS se u ponedjeljak domogao lokaliteta Hanaser nakon što je prekinuo strateško čvorište Alep-Hanaser, jedini put opskrbe namirnicama između vladinih četvrti na zapadu Alepa i regija koje režim drži u središnjem dijelu zaraćene zemlje.

"Režimske snage još moraju povesti bitku za preuzimanje brda koje kontrolira IS oko tog čvorišta kako bi mogle zajamčiti sigurnost te rute i ponovno je otvoriti", kazao je direktor Sirijskog opservatorija za ljudska prava (SOHR) Rami Abdel Rahman.

Po njemu, "zbog široke ofenzive pokrenute prethodnog dana uz znatnu rusku zračnu podršku protiv IS-a, režimske snage su uspjele preuzeti Hanaser, jugoistočno od grada Alepa.

Službena novinska agencija Sana potvrdila je da je vojska "vratila sigurnost i stabilnost u Hanaseru".

>> Nakon poraza ISIL-a nastat će tri nove države

>> Velika ofenziva Assada, Kurda i ruskih snaga pred početak primirja u Siriji

Komentara 6

JA
jasno
13:53 25.02.2016.

rusi jacaju islamsiste irana, ne znam kada ce 3 svijestki rat ali je blizu

JA
jasno
20:22 25.02.2016.

hm

OP
opančar
13:55 25.02.2016.

bravo rusi, nije papa džabe reko da ti jedini pokušavaš spasit kršćanstvo, samo naprijed, nabi na onu stvar masone, iluminate, itd, pa čak po cijenu čovječanstva, bar znam zašto se boriš! nemojte pokleknut.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije