Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera hotmail

Sinčić: Plenković je sve znao o pisanju lex Agrokora i treba podnijeti ostavku

Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.05.2018.
u 14:57

Sinčiću je nevjerojatno da se premijer, kao pravnik, postavio tako – da u tome nije vidio sukob interesa, da nije vidio korupciju, opasnost za svoju vladu.  - To je jednostavno nevjerojatno. Za ne povjerovati'

Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić pozvao je premijera Andreja Plenkovića da podnese ostavku i raspiše izbore, nakon što su u četvrtak objavljeni novi mailovi u sklopu afere "Hotmail” koji, kako je ustvrdio, pokazuju da je Plenković "sve znao” te sudjelovao u radu skupine Borg koja je pisala lex Agrokor.

Portal Index u novoj objavi mail prepiske članova skupine Borg koja je pripremala lex Agrokor navodi da se premijer Plenković s njima sastao najmanje tri puta, a to, kaže Sinčić, jasno pokazuje da je premijer sve znao te očekuje da će i današnji mailovi biti predmet istrage USKOK-a.

- Ovo jasno pokazuje da je gospodin Plenković sve znao. Sve je znao. Ne samo da je znao, nego je i sudjelovao u radu Borg skupine tako da je organizirao sastanke i bio na njima', rekao je u izjavi novinarima u Saboru.

Još je skandaloznije, što se vidi iz prepiski, dodaje čelnik Živoga zida, da skupina Borg radi besplatno, pa da će onda, poslije, kao konzultanti, sve to nadoknaditi i naplatiti.

Sinčiću je nevjerojatno da se premijer, kao pravnik, postavio tako – da u tome nije vidio sukob interesa, da nije vidio korupciju, opasnost za svoju vladu.  - To je jednostavno nevjerojatno. Za ne povjerovati”, ustvrdio je Sinčić.

Smatra kako objavljena korespondencija skupine Borg pokazuje da je Plenković "jedan novi (Ivo) Sanader”. "Pokazuje nam da su godinu dana lagali, prikrivali, zataškavali. Da su pokušali prvo ignorirati i ismijati cijelu ovu situaciju, vrijeđajući inteligenciju hrvatskih građana i kolega zastupnika”, dodaje čelnik Živoga zida.

Plenkovića je pozvao da podnese ostavku i raspiše izbore. -Nemojte više sramotiti ni Hrvatsku, niti vladu, niti sebe. Napravite što je časno, dajte ostavku, 'odite za gospođom Dalić, raspišite nove izbore, da se oslobodimo ovih korumpiranih zastupnika ovdje u Saboru”, poručio je Sinčić.

Izrazitim demokratskim iskorakom smatra što je ostavku na mjesto potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva dala Matina Dalić, koja je zajedno sa skupinom Borg radila na pripremi lex Agrokora, a ministra financija Zdravka Marića pozvao je da učini isto jer je "također sve znao, lagao”.

Aktivniju ulogu u cijelom slučaju odnosno u borbi protiv korupcije, očekuje od predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović jer je jedna od njezinih dužnosti, ističe, da brine za usklađenost rada institucija. "Znam da joj nije lako, to je njezina vlada, Plenković joj je kolega iz stranke. Međutim, neka stavi javni interes ispred privatnog”, poručuje Sinčić.

Izvijestio je i da je Živi zid, koji je protiv Plenkovića, Dalić, Marića te bivšeg izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka već podnio kaznene prijave, Vladi poslao upit da im na uvid pošalje evidenciju ulazaka u Banske dvore u vrijeme pisanja lex Agrokora, a siguran je da o tome postoje i video snimke te je pozvao MUP i DORH da ih pokupe.

Komentara 17

DD
ddh
18:39 17.05.2018.

Sincic je jednostavno jedan nedozreli blesavi balavac, koji pojma nema o cemu govori. Iz njega izbijaju mrznja i jal, zavist i podmuklost tipicna za propalog studenta i prodavaca magle. Cijela oporba stalno brblja o tome kako oni vode brigu o tome sto gradjani misle. Koji gradjani? A ja se ne sjecam, da sam ja sa barem jos ca. 1,5 miliona hrvatskih gradjana ikoga iz te posrane oporbe ovlastio da govore u moje ime. A prije nego ce Sincic moci govoriti u nase ime, lezat ce Split na obali Pacifika. Nevjerojatno je koje figure nam mediji stalno stavljaju u prvi plan. Bedastog i primitivnog Bernardica, glupog Marasa, propalog povjesnicara Grmoju koji nije u stanju voditi jedan ulicni odbor negdje u Metkovicu, drogiranog i pod stalnim utjecajem marihuane fixera Beljaka i na kraju bahatog i primitivnog Sincica. To kaj ovi primitivci rade je gore od svih mogucih izdaja Hrvatske, i to od onih koji su izdali Petra Svacica, pa preko Jugo-kluba koji je Hrvatsku 1918-e odveo u Beograd i zlocinca Pavelica koji je Hrvatsku opteretio generacijama, pa do zlocinaca iz kluba Tita. Ovo je cisti kanibalizam pecinske Hrvatske.

DR
droza
15:22 17.05.2018.

Ajde Sinčiću ne seri. Jedino što je zajedničko svim mailovima jest to da je intencija autora zakona (tko god to bio), bilo spriječiti preljevanje Todorićevih dugova na građane RH. Ukoliko vama i ostalima smeta što su vjerovnici (uglavnom strani) svojim privatnim novcem platili i plaćaju savjetnike, onda je pitanje čije vi i ostali oporbenjaci interese štitite. Građana ove zemlje ili nekoga od vjerovnika?

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
15:30 17.05.2018.

bi on ali neda drug Milorad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije