Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:

Neka podizvođači vrate novac. Ne dolazi u obzir da ja i HDZ trpimo štetu

Andrej Plenković
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/3
17.05.2018.
u 21:20

– Već je u zaključcima današnjeg summita zapisano da ću ja, kao predsjedavajući Vijeća 2020., ponovo organizirati ovaj događaj – rekao je Plenković

Dok mu se kod kuće Vlada trese kao nikad prije, Andrej Plenković je u Sofiji, gdje je jučer predstavljao Hrvatsku na summitu lidera Europske unije i zapadnog Balkana, započeo dan prilično samouvjerenom najavom da će on kao premijer izdržati ne samo aktualne političke potrese nego i dočekati da 2020. predsjeda sljedećim europsko-balkanskim summitom u Hrvatskoj. No, nakon završetka skupa u Sofiji, novinari su ga ponovno dočekali s pitanjima o novim mailovima, objavljenima jučer na portalu Index.hr, koji pokazuju visok stupanj njegove upućenosti u rad takozvane grupe Borg.

Neugodna pitanja

Pritisnut tim neugodnim pitanjima, Plenković je iznio neobičnu ideju: da konzultanti, koji su radili kao “podizvođači” u restrukturiranju Agrokora nakon što su sudjelovali u pisanju samog zakona koji je to restrukturiranje pomoću izvanrednu upravu omogućio, “vrate novac za sve što smatraju da je suvišno i nezasluženo”. Bila bi to lijepa gesta, smatra premijer.

– Mene niti je itko pitao niti sam znao tko će biti podizvođači. Ne dolazi u obzir da ja politički, a još manje Vlada ili HDZ, trpim štetu ili odgovaram zbog takve situacije. Želim da se sve rasvijetli i da pogledamo koliko je jedna uspješna priča iz različitih interesa došla u situaciju da se dovodi u pitanje cijeli proces. Problematična je ta činjenica da su neki kasnije bili angažirani na drugi način. Meni je žao. Trebali su se svi zaposliti u Agrokoru i gotovo, i stvar bi bila riješena, kao što su mnogi drugi došli raditi u sustav Agrokora. To bi bio put i nikakvih problema danas ne bi bilo – rekao je premijer, dodajući da ga cijela afera oko e-mail prepiske Martine Dalić s tzv. grupom Borg ne uznemirava.

– Moram priznati da danas nisam toliko pratio medije, imao sam drugih zadaća. Ali jasno mi je kakvom trendu i kakvom smjeru napada smo trenutačno izloženi. Još jednom ću ponoviti: cijelu svoju karijeru, svoj politički život, društveni angažman baziram na čestitosti, poštenju, nekorumpiranosti. I sa te strane sam po ovoj temi, i po svima drugima kojima sam se u životu bavio, miran da ne mogu biti mirniji – rekao je Plenković. Ponovio je da je za njega najbitnije to da je Ustavni sud presudio da je lex Agrokor u skladu s Ustavom RH.

Ubacio se u deklaraciju

Ranije jučer u Sofiji, u izjavi stranim novinarima pri dolasku na summit, Plenković se pohvalio da će on predsjedati sljedećim takvim summitom u formatu svih lidera EU i zapadnog Balkana u prvoj polovici 2020. godine.

– Već je u zaključcima današnjeg summita zapisano da ću ja, kao predsjedajući Vijeća 2020., ponovno organizirati ovaj događaj – rekao je Plenković. Zaključci, odnosno sofijska deklaracija na koju se referirao, ne spominju baš da će taj summit organizirati Plenković osobno jer nitko, naravno, ne zna tko će biti hrvatski premijer 2020.: “EU pozdravlja namjeru Hrvatske da bude domaćin summitu Europske unije i zapadnog Balkana tijekom svog predsjedanja 2020. godine”. No, na ubacivanje te rečenice u deklaraciju iz Sofije Plenković je osobno snažno inzistirao.

 

Komentara 313

MA
Marko1337
14:36 17.05.2018.

A tko je sumnjao da je Plenković znao sve ono što je najvažnije u vezi spašavanja Agrokora, ali to ne znači da je to trebala znati i komunjarska bagra i svi zlotvori koji su očekivali da Agrokor povuće vladu u priopast, a tima i Hrvatsku. Toj bagri sigurno nije do Hrvatske.

PR
prajdali100
14:19 17.05.2018.

A što je trebao druže Krasnec ? " Nemirno poručiti " !? Trebaju li nam nešto poručivati " kalibri" tipa Bere, Marasa, Beljaka, Sinčića, Pernara, Petrova, Grmoje.....Jesu li to tvoji favoriti ??? Ako jesu, baš mi te je žao.

Avatar quousque tandem
quousque tandem
14:37 17.05.2018.

A tko će ga srušiti, Bernardić i Pernar? Jedini koga se Plenković stvarno treba bojati je Todorić, taj ga i želi i pokušava srušiti, a ima i dovoljno novca da bi mu to moglo poći za rukom. Ali ako njemu ne uspije, onda sigurno neće ni ovome što trenutno prolazi pod opoziciju, uz takve me ne bi iznenadilo da Plenković bude premijer i 2030.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije