Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skup u Vukovaru

SDSS: Idemo po najbolji rezultat u povijesti stranke, imati ćemo četiri zastupnika

SDSS
Foto: Branimir Bradarić
1/5
05.11.2015.
u 23:00

Govoreći o tome kako nakon izbora sastaviti novu Vladu RH Pupovac je rekao da ako ima onih koji ne žele s SDSS-om SDSS nema s tim problema

- Hrvatskoj su potrebni mir, pravednost i prosperitet, a ne priče o udbašima, komunistima i jugoslavenima koji vode državu. Hrvatskoj je potreban bljesak, ali bljesak zdrave pamet. Potrebna nam je i oluja, ali oluja ljudskoga rada, rekao je potpredsjednik SDSS-a i stranački kandidat za 12. Izbornu jedinicu na današnjem skupu u Vukovaru.  Dodao je kako samo na taj način možemo dobiti odgovore gdje je Hrvatska danas, što je s njom te što je ostalo od države u ovih 25 godina. Govoreći o dosadašnjem tijeku kampanje kazao je kako su se u njoj samo dodatno produbile podjele, sukobi i natezanja tko je pravi, a tko krivi. Najavio je kako će se SDSS zalagati uza jaču političku prisutnost Srba u političkom životu Hrvatske jer to žele i njegovi članovi ali i da neće gledati u prošlost.

Najavio je i glasniju i vidljiviju borbu protiv asimilacije Srba u gradovima i to na način da ćirilično pismo bude vidljivije u naseljima gdje je to zakonski moguće. Prema riječima Pupovca borit će se da ćirilično pismo bude ne samo na zgradama općine nego i na cestama i ulascima u selo.

– Zalagat ćemo se i za promjenu zakona i da se počne ulagati i u područja koja su zapuštena i zaboravljena pri čemu ne smije biti prepreka što u tim područjima žive i Srbi. Očekujemo i poštenija suđenja za ratne zločine i za Srbe i za Hrvatske, a ne da bude kao do sada. Želimo sačuvati jedinstvo naših institucija i zajednica kao i dobre odnose s BiH i Srbijom, rekao je Pupovac dodajući i kako će se zalagati za obnovu još uvijek neobnovljenih kuća, isplatu zarađenih mirovina, konvalidaciju…  

Govoreći o tome kako nakon izbora sastaviti novu Vladu RH Pupovac je rekao da ako ima onih koji ne žele s SDSS-om SDSS nema s tim problema.

– U ovih 12 godina davali smo puno, a dobivali malo. Nećemo biti u koaliciji s onima koji veličaju fašizam i govore protiv manjina. Mi smo stranka lijeve orijentacije i ako je moguće Hrvatskoj treba jaka lijeva politika ali i isto tako politička stabilnost jer bez toga nema ekonomskog prosperiteta, kazao je Pupovac.

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović istakao je kako će SDSS sigurno uzeti tri mandata u 12. Izbornoj jedinici, ali i da idu po još jedan u 9. Izbornoj jedinici.

Osvojit ćemo po prvi put, u 18 godina postojanja, četiri saborska mandata. Imamo podršku Srpske pravoslavne crkve kao i Vlade Srbije.

U petak izaslanstvo SDSS-a će biti primljeno kod premijera Srbije Aleksandra Vučića, rekao je Stanimirović koji je Pupovcu, povodom 60-og rođendana, poklonio tortu na kojoj je čestitka bila ispisana ćiriličnim pismom.

>> Vojislav Stanimirović: Nećemo surađivati s koalicijom u kojoj je Branimir Glavaš

Komentara 24

Avatar canicolZotiT
canicolZotiT
23:39 05.11.2015.

"Hrvatskoj treba (...) politička stabilnost jer bez toga nema ekonomskog prosperiteta", veli Pupi. Točno tako Pupavče! Čim ti i svi slični tebi odete s političke scene krenut će na dobro u HR u svakom pogledu, pa i ekonomskom.

Avatar canicolZotiT
canicolZotiT
23:41 05.11.2015.

Sine Milorade, idi se ti bre lečiti! A politiku ostavi dobronamjernim Srbima!

BJ
Bjelovar112
23:13 05.11.2015.

da je pravne države ne bi ti imao nikog već bi većina po zatvorima bila !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije