Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABO IM ODGOVORIO

SDP-ovi načelnici protiv izbora Sabe: 'Ne bismo smjeli amnestirati Sanadera, Vidoševića i slične'

Željko Sabo
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/2
20.10.2018.
u 16:43

Željko Sabo, ponovno izabrani predsjednik SDP-a Vukovarsko-srijemske županije, poručuje da će svoj maksimum dati već za europske izbore

Do prije nekoliko godina Željko Sabo bio je vjerojatno politički najmoćnija osoba Vukovarsko-srijemske županije. Obnašao je dužnost gradonačelnika Vukovara, šefa županijske organizacije SDP-a, Predsjedništva SDP-a, a bio je i saborski zastupnik.

Predbacuju mu presudu

Uslijedila je afera s Marijom Budimir, pa potom i sudska presuda zbog koje je završio i u zatvoru. U međuvremenu je izgubio i u utrci za gradonačelnika. Po izlasku iz zatvora Sabo se vraća u politiku time što u prosincu 2017. postaje predsjednik vukovarskog SDP-a gdje je sve i započelo. Njegov konačan povratak u politiku dogodio se prije nekoliko dana kada je ponovno postao predsjednik SDP-a Vukovarsko-srijemske županije.

Danas, nekoliko dana kasnije, kaže kako se na taj korak odlučio na nagovor dijela članova stranke koji žele bolje rezultate na izborima.

– Slijedi nam konsolidiranje članova stranke, definiranje uzroka loših izbornih rezultata na lokalnim izborima te vraćanje povjerenja građana u SDP Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara – rekao je Sabo. Dodao je i da će već na izborima za Europski parlament pokušati pružiti svoj maksimum te kako očekuje da će građani do lokalnih izbora shvatiti da sadašnja vlast pustoši državu. Iako je i službeno izabran za predsjednika županijskog SDP-a, Sabo nije naišao na punu podršku članstva stranke.

Predbacuje mu se presuda zbog koje je završio u zatvoru, ali i sudski procesi koji su još u tijeku. Njegov prethodnik na mjestu predsjednika županijskog SDP-a Mario Milinković kaže da izbor Sabe nije dobar za stranku i njeno članstvo.

– Stojim iza svega što smo nas trojica načelnika općina u županiji iz redova SDP-a napisali čelnicima stranke. Ovo nije dobro i pri tome ostajem. Ja ću se fokusirati na Općinu Stare Mikanovce i projekte koji su u tijeku. U radu stranke pomoći ću koliko budem mogao, ali ne znam koliko ću moći – rekao je Milinković. Slično razmišlja i načelnik Općine Babina Greda Josip Krnić ističući da ovaj izbor nije dobra poruka građanima te da nas ne treba čuditi što ljudi odlaze.

Mogli su se kandidirati

– To nije dobro ni za jednu stranku i ne bismo smjeli amnestirati Sanadera, Vidoševića i slične. Pitam se poslije svega gdje je ljudski karakter i vjerodostojnost – kaže Krnić. Na te i slične optužbe Sabo odgovara kako su svi članovi stranke, pa tako i trojica načelnika, imali prilike kandidirati se na izborima i dobiti povjerenje članova stranke.

– Nisu to napravili i stoga smatram da nemaju ništa protiv što sam ja predsjednik. Očekujem od svih, pa i njih, da daju svoj maksimalan doprinos u napretku stranke – rekao je Sabo.

Komentara 21

DU
Deleted user
17:24 20.10.2018.

Čovjek koji bude osuđen za to što je osuđen, ima obraza ponovo se kandidirati, pa naravno da ima, da je ima obraza ne bi uradio to što je uradio. Problem je jedino u tome što njegovi jataci i dalje biraju takvu osobu, jer im se čini da on tim metodama može sve, no ako biraći nasjednu na te "anđele", raj u RH koji već sad imaju bit će još duži i sigurniji, bez obzira bili takvi lijevi ili desni, dovesti će ljude do gladi.

HR
Hrvatska
16:54 20.10.2018.

Pa on je samo slika i prilika njihove stranke.

KO
koraknaprijed
16:47 20.10.2018.

SveDrP-ovci dosljedni svojeg imena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije