Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'platite članarinu'

Predsjednik varaždinskog SDP-a uplatio na račun stranke i pozvao druge da učine isto

Foto: sdp
07.02.2018.
u 11:48

- U članstvo NO-a tog poduzeća, u kojemu zastupam interese svih svojih sugrađana, došao sam zahvaljujući SDP-u i red je da pomognem svojoj stranci

Predsjednik varaždinske Gradske organizacije SDP-a Miroslav Marković u srijedu je pozvao stranačke kolege da uplate članarine i naknade kako bi SDP spasili od blokade računa.

Nakon što se SDP našao u financijskim problemima zbog odluke Visokog trgovačkog suda da mora platiti dug od 10 milijuna kuna za kampanju Milana Bandića, prvi čovjek varaždinskog SDP-a Miroslav Marković u srijedu se javio priopćenjem u kojem ističe da je na račun stranke uplatio 4.000 kuna i pozvao stranačke kolege da slijede njegov primjer.

"Riječ je o cijeloj mjesečnoj naknadi koju primam kao član Nadzornog odbora Termoplina iz Varaždina. U članstvo NO-a tog poduzeća, u kojemu zastupam interese svih svojih sugrađana, došao sam zahvaljujući SDP-u i red je da pomognem svojoj stranci kada je u takvim teškoćama", stoji u Markovićevom priopćenju.

Dodao je kako njegovi stranački kolege u Gradskoj organizaciji Varaždin znaju da veći dio naknade odvaja za rad stranke, pomoć drugim članovima te donacije raznim udrugama i u humanitarne svrhe.

Marković poziva SDP-ovce da pomognu stranci.

"Pozivam sve članove SDP-a da, ukoliko to još nisu, plate članarinu, a one koji su u upravnim vijećima i nadzornim odborima te posebno dužnosnike stranke, da učine isto kako bi što prije izvukli SDP iz financijskog gliba u koji smo zapali zbog nečijeg nesavjesnog gospodarenja našim novcem", navodi Marković u priopćenju.

Miroslav Marković član je Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Hrvatske, a predsjednik Gradske organizacije stranke u Varaždinu je od studenog prošle godine.

Pogledajte i što su Večernjakove analitičarke rekle o krizi u SDP-u:

Komentara 12

Avatar Retardo
Retardo
12:25 07.02.2018.

Ja i dalje podupirem fundraising princip na način da drugarice funkcionerke i članice SDP-a organiziraju javni performans s izvlačenjem zastava i drugih predmeta iz vagina po Frljićevom antifašističkom modelu. Mogu i žene, sestre i majke funkcionera SDP-a. Kako vidimo to je jako kulturno, dapače to je vrhunska umjetnost, čak se izvodi u kazalištima, ima posebnu antifašističku simboliku i jako je popularno među antifašističkom populacijom.

KA
kacavenda
11:57 07.02.2018.

Badave vam sve

Avatar nekakav
nekakav
12:39 07.02.2018.

druže iz nadzornog odbora termoplina, uplati ti 4.000x12=48.000 kuna, kolko godišnje lapuješ na račun položaja, pa će ti lakše biti. i da, nije se lijepo razmetati ovim ciframa za sjedenje u nadzornim odborima, sigurno tvoji birači koji rade u varaždinskom boxmarku za 3.000 kuna mjesečno, vole čitati o cifri koju ti dobiješ za mjesec dana 'članstva' u odboru jedne jako profitabilne firme sa velikim udjelom grada varaždina u vlasništvu. i pozdravi marasa, u čijem su resoru u stranci za to vrijeme bile financije, on od neki dan jako voli dijeliti savjete i znanje o ekonomiji, pa je tako premijeru 'dao' 15 min da prouči dokumente vezane uz naknade ramljaka i savjetnika, dok je on to uspio za 10 minuta savladati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije