Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR sdp-a

Dogodio se pravosudni presedan i dramatičan nesrazmjer oko troškova kampanje

Foto: Petar Glebov/Pixsell
06.02.2018.
u 14:30

Postoji dramatičan nesrazmjer između prijavljenih troškova kampanje i iznosa koji se potražuje, zaključuju u SDP-u

Na presudu Visokog trgovačkog suda, po kojoj bi SDP morao podmiriti troškove Televiziji Sljeme tijekom predizborne kampanje Milana Bandića iz 2009. godine, reagirali su iz SDP-a poručivši da se dogodio pravosudni presedan.

– U postupku koji se vodio pred Trgovačkim sudom u Zagrebu u povodu tužbe Televizije Sljeme d.o.o. u prvostupanjskom postupku donesena je 27. ožujka 2015. godine presuda u korist tuženika, Socijaldemokratske Partije Hrvatske, kojom se odbija zahtjev tužitelja da tuženik isplati 4,356.442,43 kn. U povodu žalbe tužitelja, nad kojim je u međuvremenu Trgovački sud u Osijeku rješenjem od 16. siječnja 2017. godine otvorio stečajni postupak, Visoki Trgovački sud Republike Hrvatske donio je 4. siječnja 2018.g. presudu kojom je preinačio presudu Trgovačkog suda u Zagrebu, a kojom se usvaja tužbeni zahtjev Televizije Sljeme d.o.o. na temelju kojeg bi SDP trebao isplatiti sporni iznos od 4,356.442,43 kn. SDP je zaprimio presudu putem odvjetničkog ureda 25. siječnja 2018. te će u zakonom predviđenom roku pokrenuti postupak revizije kod Vrhovnog suda RH, priopćili su iz SDP-a.

– SDP želi, međutim, upozoriti da se dogodio pravosudni presedan te da postoji dramatičan nesrazmjer između prijavljenih troškova kampanje i iznosa koji se potražuje – zaključuju u SDP-u.

Podsjećamo, prema presudi Visokog trgovačkog suda SDP bi morao podmiriti troškove Televiziji Sljeme u iznosu od 4,3 milijuna kuna, uz kamate i sudske troškove, što je ukupan iznos udvostručilo.

Ključne riječi

Komentara 37

DO
DonQuijote
14:43 06.02.2018.

Ovrha? Nesrazmjer između onoga što ste naručili i što morate platiti? E pa sad vidite kako je običnim građanima sa zakonima koje ste uveli. Propali dabogda smradovi nesposobni i nikad posla ne našli. Naruče nešto, ne plate i onda see žale na odluku suda da to moraju platiti. I Čudno im što moraju platiti. Sramotno je da mi nešto moramo platiti...

RE
Rex
14:46 06.02.2018.

Crvendaci........šta sad bankrot,i nestanite

AB
abendblatt
16:32 06.02.2018.

Bero,Di su pare?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije