Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Günther Striedinger, jedan od bivših šefova Hypo banke:

Sanader je bio za dolazak Hypa, ali ne znam da je dobio novac

Günther Striedinger
Pixsell
15.12.2009.
u 18:59

Da bi Hypo banka platila neki iznos Sanaderu, za to bi morao postojati ugovor o Sanaderovoj savjetničkoj ulozi, a ja za njega ne znam.

Günther Striedinger do prije tri godine bio je jedan od utjecajnijih ljudi u Hypo banci, a preko njega su prolazili svi kreditni aranžmani.

Prije tri mjeseca, zbog, kako je rekao, stalnih glasina i podmetanja da je Hypo prao novac zajedno s hrvatskim političarima, prvi je put dao intervju, i to za Večernji list. Kazao je da je u njegovu mandatu (desetak godina) u Hrvatsku plasirano oko sedam milijardi eura kredita.

Na pitanje što zna o izjavi svoga bivšeg šefa (zbog sukoba s njim je i bio otišao iz Hypa) Wolfganga Kulterera da je bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader za svoje posredovanje u devedesetima dobio 800.000 njemačkih maraka provizije, Striedinger tvrdi da on o tome ne zna ništa.

– Tada još nisam bio član Upravnog odbora, pa mogu ponoviti samo da je Ivo Sanader, tada (sredinom devedesetih) zamjenik ministra vanjskih poslova RH, bio prijateljski naklonjen dolasku Hypa u Hrvatsku, koja zbog izolacije nije mogla dobiti strane kredite. No, ne vjerujem da je za tu naklonost dobio od Hypa novac.

Koliko ja znam, nikada se nije dogodilo da bi Hypo banka platila neki iznos Sanaderu, za to bi morao postojati neki ugovor o Sanaderovoj savjetničkoj ulozi, a ja za njega ne znam – kaže Striedinger.

Komentara 12

ST
stripi
19:30 15.12.2009.

ma di bi on! pa neće sam sebi plaćati proviziju za svoju banku.

KO
kokos
08:35 16.12.2009.

kažu da u demokraciji narod ima onakvu vlast kakvu zaslužuje...

LU
Lujo123
21:53 15.12.2009.

Hajd Günther Striedinger ne laži!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije