Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darinko Kosor:

'Rekonstrukcija najesen, govorili smo o smanjenju broja ministarstava'

Branko Hrg i Darinko Kosor o mirovinskoj reformi
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
10.07.2019.
u 10:36

Ja sam za smanjenje, mi se za to zalažemo već godinama, i o tome je bilo riječi na koalicijskom sastanku

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je u srijedu kako će rekonstrukcija Vlade biti najesen kada se saborski zastupnici vrate s ljetne stanke, a potvrdio je i kako je s premijerom na koalicijskom sastanku bilo riječi o smanjenju broja ministarstava.

"O rekonstrukciji će odlučiti predsjednik Vlade, a rekonstrukcija kreće najesen. Imamo dva mjeseca da se o tome ozbiljno razmisli, kao što je jučer rekao i premijer, i dobro je da je on to prvi rekao, a ne koalicijski partneri. Ići će se u rekonstrukciju, a kakvu i koliko ljudi, on će to predložiti koaliciji najesen", rekao je Kosor novinarima uoči sjednice užeg kabineta Vlade.

Naglasio je kako je premijeru važna rekonstrukcija, a shodno tome i koaliciji, a time i HSLS-u.

Branko Hrg i Darinko Kosor o mirovinskoj reformi
1/7

Čelnik HSLS-a komentirao je i navode o smanjenju broja ministarstava.

"Ja sam za smanjenje, mi se za to zalažemo već godinama, i o tome je bilo riječi na koalicijskom sastanku", kazao je Kosor no nije precizirao koje ministarstvo bi bilo višak dok je novinare uputio da to pitaju premijera.

Zamjenik predsjednika HDS-a Branko Hrg izjavio je pak kako nema saznanja o tome tko će biti novi ministri.

"Nema nikakvih imena, stvar je premijera da odredi tko će biti kandidati koje će predlagati", dodao je Hrg.

Prema njegovoj procjeni, kaže, do rekonstrukcije Vlade moglo bi doći najesen.

Komentara 18

DU
Deleted user
11:02 10.07.2019.

valter56:@...."Brani Sarajevo".....ili svoje Bere...Marase.....Mrsiće, sa svim njihovim utajama poreza, lažima i veličanjima..... (druga koljača ...bez noge)

DU
Deleted user
12:50 10.07.2019.

ova dvojica i razdjelnik su respektabilne stranke zbog saborske fotelje dovele do statističke pogreške - odlučuju isto kao i ja o bitnim pitanjima -oni služe samo za dizanje ruku po naredbi HDZ - nebitni su

DU
Deleted user
11:53 10.07.2019.

Ministarstvo europskih poslova bi trebalo ukinuti odmah. Barem bi to bilo lako. A uhljebi koji su unutra nek se bave nečim drugim, korisnijim za ovu zemlju. Nek naprimjer otvaraju firme i zapošljavaju radnike, ako su već tako pametni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije