Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE OBILNIH KIŠA

Raste vodostaj Save. Zagrepčanin: 'Vodostaj je viši nego prije dva tjedna. Sad je od nasipa do nasipa'

Zagreb: Iz korita se na području metropole izlila Sava
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/14
30.09.2022.
u 09:21

Hrvatske vode bilježe da je vodostaj Save u 8 sati bio 288 centimetara

Vodostaj rijeke Save u konstantnom je rastu zbog pojačanih oborina posljednjih dana. Kao što to pokazuju podaci Hrvatskih voda, porast vodostaja je i više nego očit u posljednjih 48 sati.

– Vodostaj je jutros još viši nego kad se izlila prije dva tjedna zbog onih obilnih kiša. Tad se malo izlila oko Jadranskog mosta, sad je bome od nasipa do nasipa – javio nam je čitatelj.

VIDEO: Iz korita se na području metropole izlila Sava

Hrvatske vode bilježe da je vodostaj Save u 8 sati bio 288 centimetara te se s tim vodostajem stavlja u kategoriju pripremnog stanja. Podjsećamo, sve iznad 200 centimetara je pripremno stanje, a iznad 350 cm su redovne mjere obrane od poplava. 

Foto: Hrvatske vode

Državni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za petak prema kojoj bi trebalo doći do smirenja, barem djelomičnog.

"Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, ponegdje izraženijim. Obilnije oborine ponovno su moguće krajem dana i u noći na subotu, osobito na sjevernom Jadranu te gorskim krajevima. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni, kratkotrajno u okretanju na sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 23, na Jadranu od 20 do 25°C", navodi DHMZ.

Podsjetite se kako je izgledalo ovog ljeta: Nezapamćena suša: 'Nisam još doživio da Savu u Zagrebu možeš tek tako prehodati'

Ključne riječi

Komentara 13

DL
Dvanaest__legija
11:16 30.09.2022.

Lažni pokušaj zastrašivanja i širenja panike trebalo bi kazneno goniti!

ME
MediciKM
11:24 30.09.2022.

korona-rat u ukrajini-poplave-nestašica energenata-histerija na najjače...

Avatar Zavratnica
Zavratnica
10:36 30.09.2022.

Raste li i trava na poljima ili je uvenula zbog jeseni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije