Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
japan

Radnici prvi put nakon potresa ušli u nuklearku Fukushima

fukushima
Reuters/PIXSELL
05.05.2011.
u 10:51

Radnici će pokušati popraviti ventilacijski sustav kako bi se smanjila radijacija u zgradi reaktora

Japanski su radnici jutros, prvi put nakon havarije izazvane razornim tsunamijem, ušli u zgradu u kojoj se nalazi oštećeni reaktor nuklearke Fukushima, prenosi AP.

Tokyo Electric Power Co., tvrtka koja upravlja elektranom, priopćila je da će radnici pokušati popraviti ventilacijski sustav kako bi se smanjila radijacija u zgradi reaktora. Radovi bi trebali trajati pet dana.

Na instalaciji ventilacijskog sustava radit će 12 inženjera u desetominutnim smjenama, izvijestili su iz TEPCO-a, vlasnika nuklearke.

- Po četiri osobe ulazit će unutra kako bi postavile zračne kanale, a radit će u dosta uskom prostoru - kazao je glasnogovornik kompanije Junichi Matsumoto. Dodao je kako se nadaju da će do kraja dana ventilacija biti u funkciji.

Inače, prema snimkama s kamera na robotima koji su poslani u reaktor utvrđeno je da nije bilo curenja radioaktivne vode unutar zgrade. U TEPCO-u kažu da će im trebati dva do tri dana za snižavanje razine radijacije te da bi nakon toga radnici mogli u reaktoru ostati dulje od deset minuta.

Komentara 3

OB
-obrisani-
10:59 05.05.2011.

Hajde hvala bogu pa da se i ovo dobro zavrsi. Nadam se da ce od sad ici sve na bolje i bolje.

VA
vaha30
11:53 05.05.2011.

##################################################### Najsigurniji parovi- uvjerite se http://vaha-bet-tips.blogspot.com/ #####################################################

PR
promjena2
14:15 05.05.2011.

Prica se da je Engleski premijer DAVID CAMERON predlagao kraljici da budne vjencani kum princu jeda mali covjek koji je ponudio JAPANCIMA jedan novi TURBIN 2006 godine, TURBIN daje slobodni izvor snage i moze da zamjeni fosilna i ne-fosilna goriva i sto je naj-vaznije moze da zamjeni NUKLEARKE. Vjerojatno da Premijer Engleske ima neke kontakte sa tim malim covjekom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije