Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 77. godini

Preminula Mira Marković, supruga Slobodana Miloševića

14.04.2019.
u 18:13

Mirjana Marković napustila je Srbiju 2003. i otišla u Rusiji, gdje je imala status političke izbjeglice, a 2010. godine dobila je azil jer je bila u bijegu od srbijanskog pravosuđa

Udovica nekadašnjeg predsjednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, Mirjana Marković, preminula je u nedjelju u Rusiji u 77. godini, objavili su beogradski mediji, a vijest o smrti potvrdio je i prijatelj obitelji Milošević i nekadašnji glavni urednik Politike Dragan Hadži Antić.

Po prvim informacijama, ona je preminula u jednoj od bolnica u Sočiju, a vijest o smrti javio je reporter Večernjih novosti koji u tom gradu nazoči međunarodnoj konferenciji Atomekspo.

Vijest o njezinoj smrti za N1 je potvrdio i bliski prijatelj obitelji Milošević i nekadašnji glavni urednik Politike Dragan Hadži Antić.

Mirjana Marković napustila je Srbiju 2003. i otišla u Rusiji, gdje je imala status političke izbjeglice, a 2010. godine dobila je azil jer je bila u bijegu od srbijanskog pravosuđa.

Za njom je bila raspisana tjeralica u okviru istrage za zlouporabe dodjele državnih stanova 2000. godine.

Mirjanu Marković i njezina supruga Slobodana Miloševića neslužbeno se dovodi u vezu s ubojstvom poznatog beogradskog novinara i vlasnika listova Dnevni telegraf i Evropljanin Slavka Ćuruvije, koji je bio otvoreni protivnik Miloševićeva režima.

Četvorica osumnjičenih za upletenost u ubojstvo Ćuruvije osuđena su nedavno na ukupno 100 godina zatvora, ali politička pozadina tog ubojstva nije otkrivena.

Mirjana Marković rođena je 10. listopada 1942. u Požarevcu, studirala je sociologiju na Sveučilištu u Beogradu gdje je i doktorirala, a bila je profesorica sociologije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu. Objavila je oko 100 radova iz područja sociologije, kao i dva udžbenika sociološke tematike. Djela su joj prevedena na mnoge jezike, kao što su ruski, engleski, kineski, grčki.

Tijekom 90-ih godina osnovala je Jugoslavensku ljevicu (JUL) i bila je prva potpredsjednica te stranke.

 

Komentara 78

BR
Brandfackel2
17:12 14.04.2019.

Najprije da izrazim iskrenu sućut redakciji Večernjeg i redakcijama svih main-stream medija u RH povodom smrti Miloševićeve supruge jer vjerojatno se radi, ako ne o obiteljskoj, onda svakako prijateljskoj tragediji za sve vas... Niste napisali u kojoj je zemlji za dotičnom bila raspisana tjeralica jer ne mogu zamisliti da jedna Srbiji bratska i prijateljska zemlja kao što je Rusija pruža ni manje ni više nego dugogodišnje utočište nekome za kim su im braća Srbi raspisali tjeralicu?!

Avatar KOMENTAR
KOMENTAR
17:40 14.04.2019.

Drolja je krepala ! Žena koja je imala ogroman utjecaj na Miloševića.

ST
stonnycreek67
17:19 14.04.2019.

Veliki gubitak za Vecernji list jer joj je davao toliko prostora kao ostaloj gamadi iz srbije. De su bre pare Miro sto si opljacaka HRVATSKU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije