Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLJOPRIVREDA

Predavanja za poljoprivrednike u svim općinama i gradovima

\'slavonija-18.09.09 -slavonski brod -hrvatska -  rn:poljoprivreda- tema o poljoprivredi Photo: Ivica Galovic/VLM\'
Ivica Galović/Pixsell
24.01.2011.
u 15:06

Poljoprivrednici koji se ne drže “višestruke sukladnosti”, tj. održive poljoprivrede, mogu izgubiti prava na poticaje

Stručni savjetnici Hrvatske poljoprivredne komore do kraja siječnja te tijekom veljače održat će predavanja u svim općinama i gradovima Varaždinske županije. Na predavanja mora doći barem po jedan član obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i donijeti MIBPG gospodarstva te osobnu iskaznicu. Četvrtkom u 12 sati u bivšoj zgradi županije u Varaždinu bit će organizirana predavanja za udruge.

Predavanja su organizirana u povodu novih zakona i prilagođavanja propisima Europske unije. Najvažnija će tema biti višestruka sukladnost. Riječ je o zaštiti prirode, zdravlja ljudi i životinja u poljoprivrednoj proizvodnji te promicanju održive poljoprivrede. Tko ne ispunjava uvjete višestruke sukladnosti, može izgubiti prava na poticaje ili mu oni mogu biti umanjeni.

Bit će riječi i o dobroj poljoprivrednoj praksi u zaštiti tla, vode, zraka i životinja – pravilna agrotehnika, skupljanje, skladištenje i primjena stajskoga gnoja i otpadnih voda iz silosa, primjena i zbrinjavanje sredstava za zaštitu bilja, goriva i maziva u poljoprivredi, onečišćenje dimom, staklenički plinovi te držanje životinja za proizvodnju, ali i njihova zaštita... Poljoprivrednici će dobiti informacije i o Naturi 2000, osnovnom programu u zaštiti prirode Europske unije, koji obuhvaća mrežu zaštićenih područja važnih za očuvanje ugroženih vrsta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije