Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAK

Posebna regulacija prometa zbog blagdana Svih svetih

promet
Foto: Borna Filić/PIXSELL
31.10.2014.
u 09:46

Na važnijim državnim cestama i autocestama, u petak, kao i tijekom cijelog vikenda, osobito u poslijepodnevnim i večernjim satima, očekuje se gust promet i zastoji

Predstojeći vikend je blagdan Svih svetih, te će se, posebice u većim gradovima uvesti posebni prometni režim, kako bi se što lakše omogućio pristup gradskim i mjesnim grobljima.

Od petka, 31. listopada, odnosno u subotu, 1. studenog i nedjelju, 2. studenog, posebice u većim gradovima, uvodi se posebna regulacija prometa u najužoj zoni groblja. Bit će zabranjen promet motornim vozilima - osim autobusima gradskog prijevoza, vozilima invalida i auto-taxi vozilima. Redovne autobusne linije koje vode prema velikim gradskim grobljima mijenjaju vozni red pa se valja na vrijeme informirati – na oglasnim mjestima gradskih prijevoznika ili u tiskovinama koje će izaći uoči blagdana Svih svetih.

Na važnijim državnim cestama i autocestama, u petak, kao i tijekom cijelog vikenda, osobito u poslijepodnevnim i večernjim satima, očekuje se gust promet i zastoji, na gradskim prometnicama, na glavnim cestovnim pravcima, a posebice na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-istok, kao i na većini graničnih prijelaza (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Metković, Kaštel, Rupa, Macelj, Bregana...), javlja HAK.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

Foto: Borna Filić/Pixsell

Zabrana za teretna motorna vozila

Zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona bit će u petak, 31. listopada od 15 do 23 sata, na blagdan Svih svetih, u subotu, 1. studenog, od 14 do 23 sata, te u nedjelju, 2. studenog, od 12 do 23 sata.

Zabrana se odnosi na sljedeće ceste: DC8: raskrižje s DC40 čvor Bakar – Zadar – Split – Dubrovnik – GP Karasovići, DC9 Metković – Opuzen – DC8, DC21 GP Kaštel – Buje – čvor Kanfanar, osim na dionici državne ceste DC21 od čvora Kanfanar – do Pule (spoj s DC66), DC23 Žuta Lokva – Senj, DC39, spoj autoceste A1 od rotora Šestanovac do raskrižja s državnom cestom DC8 (Dupci), DC66 od čvora Pula (A9) – Raša – Opatija – DC8, DC200 Buje (DC21) – GP Plovanija, DC300 Buje (DC21) – Umag, ŽC5002: Novigrad – Tar – Poreč – Vrsar (spoj s DC21), te na prilazima i na površinama državnih trajektnih luka Split i Zadar.

>>Uoči blagdana Svih svetih istražili smo je li tradicija obilaska grobova naših najbližih terapija za žive

>>Na izvanrednim linijama autobusa prijevoz do groblja besplatan tri dana

>>Na Sve svete ZET će i ove godine voziti besplatno?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije