Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUP PRIPREMIO IZMJENE

Cijeli popis lokacija u Hrvatskoj: Evo gdje ćete sve moći izvaditi osobnu iskaznicu

Policija pozvala građane da zamijene istekle osobne iskaznice kako bi se izbjegle gužve
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/12
29.11.2023.
u 13:33

Ljetos je MUP i objavio detaljan popis policijskih uprava i postaja na kojima je moguće izvaditi osobnu iskaznicu, a stupe li izmjene na snagu, vrijedit će i u budućnosti

Nakon uvođenja e-redomata, Ministarstvo unutarnjih poslova ovog je ljeta uvelo i mogućnost podnošenja zahtjeva za izdavanje osobnih iskaznica u bilo kojoj policijskoj upravi ili postaji, bez obzira na mjesto prebivališta. Ovom mjerom znatno su se smanjili dugački redovi, što znaju i brojni građani koji su ranije morali vaditi dokumente u, primjerice, Petrinjskoj ulici. Iako je ta mjera trebala biti privremena, MUP je procijenio kako je bila zapravo izrazito efikasna, zbog čega bi mogla postati i trajna. 

MUP je, podsjetimo, pustio u e-savjetovanje nacrt Izmjena Zakona o osobnoj iskaznici, u kojem se upravo dotiču ove mjere. Efekt se inače najviše osjetio na području Policijske postaje Opatija gdje je gotovo polovica zahtjeva stigla od osoba koje prebivalište imaju u drugim mjestima.

Gotovo 50 posto veći priljev zabilježen je i u Čabru, dok je u Otoku bilo 37,51 posto više zahtjeva koja spadaju pod nadležnost drugih postaja. Što se tiče Zagreba, Petrinjska se znatno rasteretila jer se puno građana odlučilo i za druge postaje poput one u Sesvetama ili Velikoj Gorici. 

Ljetos je MUP i objavio detaljan popis policijskih uprava i postaja na kojima je moguće izvaditi osobnu iskaznicu, pod uvjetom da se u njoj vode upravni poslovi, a stupe li izmjene na snagu, vrijedit će i u budućnosti:

FOTOGALERIJA: Pogledajte cijeli popis svih policijskih uprava i postaja za izradu osobnih iskaznica

Policija pozvala građane da zamijene istekle osobne iskaznice kako bi se izbjegle gužve
1/10

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Svinjogojci i dalje prosvjeduju: 'Ovo nije svinjska kuga, ovo je politička kuga'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije