Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pobuna malog mjesta protiv Turističke zajednice: Ništa ne ulažu, bolje nam je bez njih!

– Mi s mrvicama nismo zadovoljni – rekao je predsjednik MO Petrčane Duje Stanišić
18. svibnja 2018. u 13:50 28 komentara 4786 prikaza
Prosvjed Petrčanaca
Foto: Frane Šarić

Tražimo izdvajanje iz Turističke zajednice Zadra jer samo prošle godine od tri milijuna kuna prikupljenih od naše članarine i boravišne pristojbe u Petrčane je vraćeno samo 400.000 kuna. Gotovo svi naši novci troše se na zadarski Poluotok i tako je sve ove godine. Mi smo i DORH-u prijavili izdavanje lažnih računa za fiktivne radove u Petrčanima i tražimo reakciju. Rečeno je ovo na prosvjedu ispred gradske zadarske turističke zajednice predstavnika MO Petrčana.

Istra crveni vodič Još jedno veliko priznanje za hrvatski turizam!

Petrčancima su u TZ-u Zadra rekli kako nisu samoodrživi, no oni ističu da su jedino selo s četiri hotela i da su trebali imati status kao što ga ima Opatija za Rijeku ili Vodice za Šibenik.

Mi s mrvicama nismo zadovoljni i predali smo zahtjev za izdvajanjem iz TZ-a Zadra Ministarstvu turizma iz kojeg su rekli da kriteriji postoje, ali da je politika odlučila da nema izdvajanja. Svake godine rastemo, sve je više ljudi i kapaciteta, no nema ulaganja u turističke signalizacije u Petrčane već devet godina. Tražili smo uređenje plaže, no TZ je odbio, ali su napravili put lokalnom HDZ-ovcu do njive za 30.000 kuna. Više je od 90 posto privatnih iznajmljivača za izdvajanje iz TZ-a Zadra – rekao je predsjednik MO Petrčane Duje Stanišić.

Zadar dio globalnog događaja: tisuće trkača u humanitarnoj utrci:

Prosvjed Petrčanaca
1 / 25
Na nedjeljnoj humanitarnoj utrci u Zadru Wings For Life World Run sudjelovalo je 8.500 natjecatelja koji su trčali za one koji ne mogu
Hrvatska turistička zajednica (HTZ) PROMO Hrvatska turistička ponuda predstavljena na sajmu ITB China u Šangaju Cvijeće u Vodicama Ne odgovara svima Cvijeće u Vodicama podijelilo građane - petokraka ili logo Turističke zajednice? Plaža Uoči glavne turističke sezone Turska se vraća, je li Jadran skup? Ova sezona veliki test za Hrvatsku
NATEGNUTA TEZA
Englezi nisu bez razloga ostali u čudu kad su čuli da je Hrvatska bolja od njih
Osiguranje imovine
OSIGURANJE IMOVINE
Razgovor s vlasnikom oštećenog stana: Osiguranje imovine nije bačen novac
 • Rodneral Križičević Rodnik:

  Tako je... Revoluša! Doli Jadeze, dolje Sisodrpi, na pod Rada Borić!

 • cvikcange:

  @Dalmacija. Da, u pravu si. I tvoj djed je govorio nek furešti šalju novce sa Šentilja bez da uopće i dolaze

 • Avatar arba_arba
  arba_arba:

  Petrcane su teritorijalno u sastavu Grada Zadra. Ko zimi organizira i subvencionira naprimjer gradske autobusne linije za 500-injak uglavnom starijih stanovnika.