Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDINO SELO S 4 HOTELA

Pobuna malog mjesta protiv Turističke zajednice: Ništa ne ulažu, bolje nam je bez njih!

Prosvjed Petrčanaca
Foto: Frane Šarić
18.05.2018.
u 13:50

– Mi s mrvicama nismo zadovoljni – rekao je predsjednik MO Petrčane Duje Stanišić

Tražimo izdvajanje iz Turističke zajednice Zadra jer samo prošle godine od tri milijuna kuna prikupljenih od naše članarine i boravišne pristojbe u Petrčane je vraćeno samo 400.000 kuna. Gotovo svi naši novci troše se na zadarski Poluotok i tako je sve ove godine. Mi smo i DORH-u prijavili izdavanje lažnih računa za fiktivne radove u Petrčanima i tražimo reakciju. Rečeno je ovo na prosvjedu ispred gradske zadarske turističke zajednice predstavnika MO Petrčana.

Petrčancima su u TZ-u Zadra rekli kako nisu samoodrživi, no oni ističu da su jedino selo s četiri hotela i da su trebali imati status kao što ga ima Opatija za Rijeku ili Vodice za Šibenik.

Mi s mrvicama nismo zadovoljni i predali smo zahtjev za izdvajanjem iz TZ-a Zadra Ministarstvu turizma iz kojeg su rekli da kriteriji postoje, ali da je politika odlučila da nema izdvajanja. Svake godine rastemo, sve je više ljudi i kapaciteta, no nema ulaganja u turističke signalizacije u Petrčane već devet godina. Tražili smo uređenje plaže, no TZ je odbio, ali su napravili put lokalnom HDZ-ovcu do njive za 30.000 kuna. Više je od 90 posto privatnih iznajmljivača za izdvajanje iz TZ-a Zadra – rekao je predsjednik MO Petrčane Duje Stanišić.

Zadar dio globalnog događaja: tisuće trkača u humanitarnoj utrci:

Prosvjed Petrčanaca
1/25
Ključne riječi

Komentara 28

RK
Rodneral Križičević Rodnik
13:57 18.05.2018.

Tako je... Revoluša! Doli Jadeze, dolje Sisodrpi, na pod Rada Borić!

CV
cvikcange
14:18 18.05.2018.

@Dalmacija. Da, u pravu si. I tvoj djed je govorio nek furešti šalju novce sa Šentilja bez da uopće i dolaze

Avatar arba_arba
arba_arba
18:32 18.05.2018.

Petrcane su teritorijalno u sastavu Grada Zadra. Ko zimi organizira i subvencionira naprimjer gradske autobusne linije za 500-injak uglavnom starijih stanovnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije