Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret u Vinkovcima

Penava i Plenković razgovarali: 'Bilo je kao kad se sretnem s poznanikom na ulici'

Ivan Penava i Andrej Plenković
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/4
21.09.2019.
u 14:32

Penava je rekao kako nije bilo riječi o odluci Ustavnog suda o proširenju prava pripadnika srpske nacionalne manjine. I prema neslužbenim informacijama iz redova HDZ-a tijekom razgovora Plenković – Penava nije bilo tema koje dominiraju proteklih nekoliko dana

Kako se i najavljivalo, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i premijer Andrej Plenković sreli su se na otvaranju 54. Vinkovačkih jeseni kada je bilo vremena i za njihov očekivani razgovor do kojeg dolazi poslije ovotjednih izjava Penava gdje je spominjao revoluciju, crnog labuda…

- Razgovarali smo. Bio je običan susret kao kada se s nekim poznanikom sretnem na ulici i pozdravimo se. Nije bilo obveznih tema, rekao je kratko Penava komentirajući svoj susret s Plenkovićem.

Dodao je kako nije bilo riječi niti o odluci Ustavnog suda o proširenju prava pripadnika srpske nacionalne manjine. I prema neslužbenim informacijama iz redova HDZ-a tijekom razgovora Plenković – Penava nije bilo tema koje dominiraju proteklih nekoliko dana. Navodno kako je to bio susret na kojem je bilo još 20-ak ljudi. Interesantno je kako je Plenković nakon razgovora novinarima rekao da koliko je on shvatio prosvjeda u listopadu, na kojem bi se još jednom ukazalo na neprocesuiranje ratnih zločina, neće biti. S obzirom na određene špekulacije po medijima Penava je upit novinara tko će biti njegov kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima kazao kako je to svakako Kolinda Grabar-Kitarović.

- Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović imat će svu moju osobnu podršku kao i podršku gradonačelnika Vukovara, istakao je Penava.

Prokomentirao je i suživot u Vukovaru rekavši kako je on zadovoljavajući s obzirom na sve što se dogodilo.

- Potrebno nam je i očekujemo priznanje od susjedne države za čin agresije i pokajanje za sve ono loše što se događalo, za sve mrtve, granate i tenkove koji su došli s druge strane, avione koji su polijetali s druge strane Dunava i ovdje sipali bombe. Kada ta poruka dođe bit će to poruka da smo otvoreni za svaku moguću međusobnu suradnju, rekao je Penava.

Inače, u Vukovaru je danas svečano otvoren Gong svjetskog mira. Vukovar je tako postao 50. grad u svijetu, prvi u Hrvatskoj, gdje je postavljen Gong svjetskog mira.

VIDEO Milorad Pupovac o tome ostaje li SDSS u Vladi:

Ključne riječi

Komentara 19

DU
Deleted user
14:52 21.09.2019.

Koja idila za javnost.

DU
Deleted user
17:07 21.09.2019.

srbi se skrivaju iza drugih manjina, srpska manjina nije kao druge manjine, srbima je domovina srbija i ovdje samo čekaju ponovni napad srbije

KA
kapunjohan
14:56 21.09.2019.

Imam mišljenje , sloboda misli je zagarantirana ali ne baš i riječi ,zato neću komentirati iako u demokraciji važi ona ,,ja se borim da ti izneseš svoje mišljenje iako se ja možda neću složiti sa njim,,. Demokracija ima neku granicu , kažu sve dotle dok dvoja demokracija ne ugrožava tuđu, i to bi se trebalo poštivati ali ...?.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije