Naslovnica Vijesti

'Američki znanstvenik uvažio je moju ispriku, nemam nikakvog razloga podnijeti ostavku'

"Riječ je o predmetu koji je već prije šest godina riješen na način da je prijava koja je podnesena odbačena kao neosnovana"
10. siječnja 2017. u 21:59 32 komentara 1765 prikaza
Pavo Barišić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Naravno da nemam nikakvog razloga za podnijeti ostavku, rekao je ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić na Novoj TV nakon što je Etički odbor zaključio da je plagirao tuđi rad.

- Riječ je o predmetu koji je već prije šest godina riješen na način da je prijava koja je podnesena odbačena kao neosnovana - i Etičko povjerenstvo Sveučilišta u Splitu, kao moje matične ustanove, i Savjet za etiku Sveučilišta u Zagrebu odbacili su tu prijavu kao neosnovanu i ad hoc povjerenstvo je već tada utvrdilo da se ne radi o plagijatu ni o pojavnim oblicima plagijata - rekao je Barišić, dodajući da Odbor nije nikad imao osnovu izricati stajalište o ovoj temi.

Rekao je da je američkom znanstveniku objasnio da je tiskarskom omaškom izostavljeno navođenje njegova imena u citatima te da je on to uvažio. Barišić je rekao da se čuo i s premijerom Andrejem Plenkovićem.

- Uredno ga izvješćujem o svim detaljima, i on se jako čudi uopće tome da se javnost toliko zabavlja oko dijela jedne fusnote iz jednoga moga članka - rekao je Barišić. Za akademika Vlatka Silobrčića, koji ga je kritizirao i teretio, rekao je da je od njegova imenovanja krenuo u kampanju koja mu je nerazumljiva.

>> Barišić reagirao na odluku Odbora: 'Neetična zloporaba u svrhu političkih obračuna'

>> Pročitajte odluku Odbora koji je utvrdio da je Barišić plagirao američkog filozofa

Elipso

  • frik89:

    Cjela drzava je plagijat, ovo je sramota i nije prvi slucaj koji ce proć bez sankcija!!! Da to napravi u nekoj drugoj drzavi , debelo bi to odradili u zatvoru!!! Ali kod nas dobe jos i unapređenje, i zato nam ... prikaži još! je drzava tu di je, u banani !!! Drzava uhljeba!!!

  • rimtutituki75:

    Jos jedna kopirka u hdz-u.

  • nitko nikic:

    Obraz ko džon, pravi "znansvenik" na HDZ način...