Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pavo Barišić:
Povratak na članak

'Američki znanstvenik uvažio je moju ispriku, nemam nikakvog razloga podnijeti ostavku'

"Riječ je o predmetu koji je već prije šest godina riješen na način da je prijava koja je podnesena odbačena kao neosnovana"

Komentari 32

FR
frik89
22:27 10.01.2017.

Cjela drzava je plagijat, ovo je sramota i nije prvi slucaj koji ce proć bez sankcija!!! Da to napravi u nekoj drugoj drzavi , debelo bi to odradili u zatvoru!!! Ali kod nas dobe jos i unapređenje, i zato nam je drzava tu di je, u banani !!! Drzava uhljeba!!!

VL
RI
rimtutituki75
22:22 10.01.2017.

Jos jedna kopirka u hdz-u.

VL
MA
max
22:21 10.01.2017.

Obraz ko džon, pravi "znansvenik" na HDZ način...

VL
Avatar krcedolac
krcedolac
08:36 11.01.2017.

Biskupi i dalje bez jedinstvenog stava !?!?

VL
Avatar plejer_as
plejer_as
01:55 11.01.2017.

ova šema me vraća u djetinjstvo, "Salaš u malom ritu", i seljaka koji je ponavljao - ja se izvinjavam

VL
PR
pritiskovic
08:19 11.01.2017.

Pavo, kolege Sokrat i Seneka ti se okreću u grobu zbog tvoga "puj pike ne važi"...

VL
MI
mirkomirko3
01:49 11.01.2017.

Postovani Gosp. Ministar bilo bi najbolje za Vas a i za Hrvatsku da sto prije dadete ostavku i da otidjete Vi i Vas plagijat u vjecni zaborav. Ja sam jedan od tih koji je cesto citirao radove drugih i nikako nije prihvatlivo da Vi tvrdite da se "nesto takovog cesto dogadja" kad se pisu radovi/publikacije. U najmanju ruku bih trebali korigirati i Vasu prvo izdanje ili ga maknuti s Interneta jer ono svakako predstavlja plagijat, bar prema nalazu komisije. Vi stvarno ste velika sramota za Ministarstvo, sve naucne radnike te Hrvatsku kao cjelinu!

VL
Avatar istovari
istovari
08:27 11.01.2017.

"Izvini, oprosti ali pardon..."i sve bi riješeno...čemu ostavka!?

VL
Avatar koko_šanel
koko_šanel
23:52 10.01.2017.

Ministar znanosti... Znanosti! Pa plagijat je najgore sto si jedan znanstvenik moze dozvoliti. Nase su radove na fakultetu provlacili koz nebrojene programe koji gledaju jesi li ili nisi od nekog nesto pokupio... Sramota.

VL
DU
Deleted user
06:16 11.01.2017.

Plenković kada je dolazio izgledao je kao pravi zapadno evropski političar. Vjerovao sam da će donijeti i zapne norme u ponašanju. Ovakav flek s Barišićem ne bi prošao u civiliziranom svijetu. Teoretski sada Barišić i može biti u pravu ali velika sumnja ostaje da je bilo prilično nepoštenog.

VL
TH
than
01:17 11.01.2017.

Istina da ja ne razumijem o cemu se tu radi... Ako je plagirao donekle diplomski rad to manje-vise svi rade. Ali ne mozes biti sa obicnom diplomom ministar. I to jos znanosti i obrazovanja, pa onda moze i netko sa srednjom biti. Za doktorski rad ne smijes nista plagirati. Gledajuci njegove radove na wikipediji - studij filozofije, pa germanistika pa Hegel pa svijet i ethos... Zar mi nemamo kvalitetniji kadar za ministra, nego ovo prodavanje magle ?!=!=!

VL
MI
miso
07:07 11.01.2017.

O, Bože! Na što su to ministri spali. ... Ovaj ministar najviše pomaže osvješćivanju građana o potrebi promjena smjera. Stranka koja gura ovakve mora, prije ili poslije, gubiti na potpori birača. Zato, gospodine ministre - što dulje se boriti za fotelju, dok i zadnja ..dala ne shvati u šta Hrvatsku uvaljuje stranka koja Vas je kandidirala. Samo tako naprijed, to koristi Hrvatskoj.

VL
ME
Meter
09:58 11.01.2017.

I Vaso misli isto...

VL
SA
sani1
08:26 11.01.2017.

Ovaj još uvijek ništa ne shvaća. I on je ministar! To sve govori onovoj vladi.

VL
DU
Deleted user
09:51 11.01.2017.

Ma Pajo bitno da je dotični uvažio tvoju ispriku, a to što si ti plagijator nema veze i možeš biti ministar, danas je uvriježeno na svim razinama državne uprave kupovati diplome i kojekakvih profila i sve prolaze pa što bi ti bio iznimka. Nekad se išlo u školu da bi se nešto naučilo, a danas da bi se godina okvirno platila oko 20 000 kuna i črkaš da prođe predviđeno vrijeme i postao si pametan, to je to naše obrazovano društvo, a da se zagrabe od svih državnih tijela sve žabokrećina.

VL
DU
Deleted user
10:14 11.01.2017.

Daklem, gleda jučer to Otvoreno i probam malo vidjeti o kakvom je plagijatu riječ - ipak je čovjek uvažen i istaknut član akadmske zajednice pa bi plagiranje u diplomskom ili doktorskom radu bilo doslovno za zatvor - no, gle ti čuda, čovjeka napadaju zbog jedne rečenice u jednom članku izdanom prije manje od desetak godina... Zbog jedne rečenice se ne pada, ali ako si HDZ-ov ministar, onda padaš zbog pritiska javnosti odnosno pritiska suprotnog tabora u akademskom svijetu. U akademskoj zajednici se pojavio problem što više nisu toliko snažan i jak politički faktor u stvarnosti - glavnu ulogu sada čini slobodni protok robe i kapitala - sveučilišni odjelak sdp-a je ušao u svađu s onim koji je nagnut više ekonomiji i gospodarstvu (što se dobro vidi po njihovom sastavu ministara u posljednja dva mandata - nije bilo puno ljudi s FF-a -- sada oni stvaraju "ustaše", "plagijatore", "neprijatelje naroda" i to sve to zato što nema dovoljno novca za gomilu nepotrebnih projekata... strašno i žalosno da nam humanistička elita potkopava temelje društva umjesto da ih samo dodatno učvršćuje!

VL
KA
Karloho
23:39 10.01.2017.

Jad i bijeda,ministra zbog jednog zareza napadaju po dobro nam poznatim manirima iz bivsega sistema,a nitko ne pita druga Silobrčića za katastrofalne rabote koje je radio u imunoloskom ,sada taj isti lik optuzuje i sudi ministru,stvarno jadno....

VL
Avatar Ada
Ada
23:26 10.01.2017.

Wow! Terenska komentaorska služba ponovo jaši! Čovjek dovede svjedoke idokaže svoju nevinost, a ovi udri po svome!

VL
SD
sdpesticid
22:24 10.01.2017.

na sličan način su i karamarka riješili, doduše, uz pomoć abnormalno moralnog most-a ali ovaj put im nije upalilo. kako se kaže, ''zna se'' tko i što ali nije u pitanju ovaj puta hdz-jac koji treba dati ostavku već neki drugi, s obzirom na ovaj članak.

VL
MA
Marko1337
22:56 10.01.2017.

Plenkoviću, što prije pokreni lustraciju jer samo tako ćeš baciti na koljena zločinačku partiju, njihove medije, udruge i razne sateliti na državnim jaslama. u suprotnom svakim danom ćete ti i tvoji ministri skidati gaće i sramotiti svoj narod, a zemlja će sve brže tonuti u ponor.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.