Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez!

Paklena vrućina: Temperature danas i do 34 Celzijevca, pri kraju dana pljuskovi s grmljavinom

vrućina
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/2
14.06.2015.
u 09:20

Meteorolozi su zbog iznimno visokih temperatura za lipanj izdali i upozorenje na vrlo veliku opasnost od toplinskog vala.

Danas bi, prema najavama meteorologa, temperatura zraka trebala doseći 34 Celzijeva stupnja.

Iako vruće, sparno i neugodno vrijeme bit će nestabilno pa poslijepodne posvuda u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu valja računati na pojavu lokalnih pljuskova s grmljavinom, javlja portal Vrijeme.net

U Šibeniku, Hvaru, Rijeci, Makarskoj jutros je u 8 sati izmjereno 27 stupnjeva.

U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo.

Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 18 do 23, a na Jadranu od 21 do 25°C.

Najviša dnevna temperatura od 29 do 34°C.

Podsjetimo, meteorolozi su zbog iznimno visokih temperatura za lipanj izdali i upozorenje na vrlo veliku opasnost od toplinskog vala. Kako se zaštiti pročitajte ovdje.

Zaštitite se od vrućine, bolesnici - oprez!

Foto: Vrijeme.net

Biometeorološke prilike će u unutrašnjosti biti nepovoljne zbog visokih temperatura koje će biti najviše izražene u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, a kod meteoropata i kroničnih bolesnika uzrokovat će izražene tegobe.

Mogu se javiti umor, razdražljivost, slabost i nesanica. UV zračenje će posvuda biti vrlo visokog intenziteta. Preporučuje se izbjegavanje suvišnih napora, uzimanje dovoljno tekućine, te odgovarajuća zaštita od UV zračenja. U gorskim predjelima te na Jadranu će tegobe biti slabijeg intenziteta.

>>Velika opasnost od toplinskog vala, Meteoalarm izdao crveno upozorenje za Zagreb

>>Stižu paklene vrućine: Evo kako se zaštititi!

Komentara 4

DU
Deleted user
10:37 14.06.2015.

Temperatura danas, polovicom lipnja, popet će se i do 34 Celzijeva stupnja?! To je zbilja nezapamćena strava i užas!!! Štono bi rekli "učeni" hrvatski novinari, zanijemio sam od šoka i nevjerice, isto onako kao kad se polovicom prosinca ili siječnjaa temperatura spusti i do -20°C. Ispada da bi, u skladu s "učenošću" domaćih novinara, trebalo biti obrnuto.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:31 14.06.2015.

po cemu je 34 stupnja "pakleno" vruce, i sto su to "celzijevci"?

SM
SmellsLikeŠit
10:09 14.06.2015.

majketi, 34 stupnja su paklene vrućine. nije ni čudno da dolazi do globalnog zatopljenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije