Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJETI DOMA ZA STARIJE

Uznemirujuća priča iz Pule: Štićenica doma sjedila na podu bez odjeće, vezali je za krevet

Lokve: Dom za starije i nemo?ne osobe Vedri Dani, ilustracija
Nel Pavletic/PIXSELL
23.03.2023.
u 11:19

Prošlog srpnja dom je zatvoren zbog niza nepravilnosti, no navodno je vlasnica Marina Poldrugovac nastavila raditi i nakon zatvaranja

Snimka žene koja polugola i dezorijentirana sjedi na podu pulskog Doma za starije i nemoćne osobe 'Meri' šokirala je javnost u Istri, a prikazuje u kakvim su uvjetima živjeli štićenici doma.  Glas Istre objavio je uznemirujuću snimku štićenice iz 2019. godine, a dom je u međuvremenu zatvoren. 

Rukom je žena navodno bila i vezana za krevet kabelskom vezicom koja služi inače zatezanju i osiguravanju kabela i žica, a sjedila je na podu prostorije bez odjeće i u vidno uznemirenom stanju. Prošlog srpnja zatvoren je zbog niza nepravilnosti, no navodno je vlasnica Marina Poldrugovac nastavila raditi i nakon zatvaranja. 

Državno odvjetništo pokrenulo je provođenje dokaznih radnji zbog postojanja osnovane sumnje da je okrivljena 43-godišnja vlasnica počinila osam kaznenih djela protiv radnih odnosa i socijalnog osiguranja, kao i pet kaznenih djela neisplate plaće i tri kaznena djela povrede prava iz socijalnog osiguranja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije