Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nađimo nestale'

Otišla na plažu i nestala prvi tjedan odmora

Marija Komelj pati od depresije
Foto: Pixsell
1/8
26.08.2013.
u 17:09

Tražili smo je s prijateljima; po plažama, šumama, selima i putevima u Istri, uz pomoć policije i psa, te na internetu

Slovenka Marija Komelj te je subote, 10. kolovoza ove godine, bez ikakvih dokumenata i novca predvečer otišla iz apartmana u Karigadoru, u općini Brtonigla u Istri. Na sebi je imala crni jednodijelni kupaći kostim sa smeđim kockicama na prednjoj strani, a na ramenu plavu torbu za plažu u koju je stavila ručnik i plavi pareo s bijelim ružama.

Lijepili plakate i tražili

Sljedeće jutro njezin suprug Janez Komelj policiji je prijavio Marijin nestanak. Dao je tada i njezin osobni opis: visoka je oko 165 centimetara, smeđih očiju, duge tamnosmeđe valovite kose, srednje razvijena.

Od tog odlaska u policiju obitelj Komelj iz Vnanje Gorice – mjesta pet kilometara udaljenog od Ljubljane – iščekuje bilo kakve vijesti o 59-godišnjoj majci i supruzi. Ali, njih nema.

– Majka i otac posljednjih šest godina redovito su dolazili u naš apartman u Karigadoru na odmor i tijekom ljeta na vikende – od ranog proljeća pa do kasne jeseni. Više puta došao sam i ja s djevojkom te moja sestra. Nikada se nitko ni s kim nije svađao i uvijek smo se dobro proveli. U vrijeme kada je majka nestala, na moru su bili ona, otac i njegova majka Marina. Bio je to prvi tjedan godišnjeg odmora mojih roditelja – kaže sin nestale, Andrej Komelj.

Kada je otac njemu i sestri Luciji javio da majke nema, odmah su došli u Istru i uključili se u potragu:

– Tražili smo je sami i s prijateljima; po plažama, šumi, malim selima i putevima u unutrašnjosti Istre, uz pomoć policije i službenog psa, putem objava na internetu, lijepili smo plakate, raspitivali se naokolo... Ali, na žalost, nitko mamu nije vidio – rekao je Andrej Komelj.

Brala gljive i začine

Marija Komelj, zaposlena kao kontrolorka osiguranja u Triglavu, za četiri godine treba ići u mirovinu. Obitelj ne krije da pati od depresije pa pretpostavljaju da bi bolest mogla biti uzrokom njezina nestanka. Sin Andrej kaže da se nikada prije nije dogodilo da ne znaju kamo je otišla:

– Voljela je otići na plažu, u šetnju ili šumu gdje je brala gljive i začine. No, uvijek se vratila za sat ili dva. Nije imala kome otići jer bliskih prijatelja na ovom području nema – kaže Andrej Komelj, iščekujući i nadajući se bilo kakvim vijestima o majci Mariji, nestaloj u mjestu između Umaga i Novigrada.

Tražili smo je s prijateljima; po plažama, šumama, selima i putevima u Istri, uz pomoć policije i psa, te na internetu.

>>Sve o akciji Nađimo nestale čitajte u našem specijalu

>>Očajna Anka: Svakoga dana se nadam da ću ugledati svog muža

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije